Svinebryst fra smokeren med honning-bbq og letsyltede beder i 'sølvpapir'
Til 4 personer


600 g svinebryst uden svær

Røgvarer: Whiskeytøndeflis og grillbriketter

Gnid svinebrystet ind i honning-bbq, dagen før det skal i smokeren, og gem overskydende honning-bbq til anretning og pensling undervejs. Hold temperaturen i toppen af smokeren på ca. 110 grader, imens svinebrystet vendes/pensles jævnligt i 6-8 timer. Skær evt. et hjørne af kødet af, og tjek, hvor mørt det er, hvis du er i tvivl, om det er færdigt. Anret tykke skiver af mørt, røget svinebryst med honning-bbq, som lige er vendt på grillen, sat ned tæt på kullet sammen med grillede letsyltede, halve beder i bladsølv, ekstra bbq og sprøde honningflager.

TIP: Svinebryst må gerne være mere kød- end fedtfyldt.

Honning-bbq:

1 vaniljestang
150 g honning
60 g tomatpuré
150 g ketchup
30 g dijonsennep
¾ dl sherryeddike
½ dl olivenolie
1 spsk. chu chum-chilisauce
1 tsk. piment d’Espelette
1 dl whiskey
Salt
Sort peber
Citronsaft
Tabasco

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kør vaniljekornene med alle øvrige ingredienser sammen i en blender, og smag til med salt og peber samt citronsaft. Justér også med Tabasco, hvis der er brug for det.

Grillede letsyltede beder:

4 rødbeder
4 bolsjebeder
1 bundt citrontimian
1 dl balsamisk blommeeddike
1 spsk. honning
Salt
Peber
4 blade bladsølv

Skrub begge slags beder rene med en børste. Skyl og slyng citrontimianen. Pak bederne ind i rigeligt sølvpapir sammen med citrontimian, eddike, honning, salt og peber. Bag pakken i smokeren på en rist 20 cm fra varmen i ca. 45 minutter, til bederne er helt møre, når man stikker i dem. Halvér de møre beder og anret dem med det spiselige bladsølv, som vist på foto.

Sprød honning:

1 dåse Crumiel

Udstyr: Silikonemåtte Sigt crumiel ud på silikonemåtten i et lag, der netop er så tyndt, at man ikke kan se måttens farve igennem. Sæt i ovnen, og bag ved 150 grader i ca. 5 minutter, til pladen er lys gylden. Tag ud, og lad afkøle. Når pladen er kold, knækkes den i flager, der skal opbevares i en lufttæt bøtte, da de ellers lynhurtigt trækker fugt og derved mister deres sprødhed.

TIP: Crumiel er et produkt fra Texturas – fås fx på nettet.
__________

LÆS OGSÅ: Ølmarineret svinebryst med spidskål og bagte kartofler
LÆS OGSÅ: Suppe med svinebryst, nye kartofler og forårskål
LÆS OGSÅ: 10 sublime opskrifter med svinekød