Det er altid godt at spørge en vvs’er, hvem der ordner hans afløb, og på samme måde er det godt at spørge en komiker om, hvem der får ham til at grine. Derfor har vi bedt en af dansk stand up’s erfarne kræfter om at give et bud på fem inspirationskilder.

Bill Hicks var en stor inspiration, for alle i min generation af danske komikere. Hicks gik altid planken ud, var eksperimenterende og grænseoverskridende. Han var meget satirisk og kunne fx tale om religion og Irak-krigen. Det var helt nyt for mig, at man kunne lave standup om sådan nogle ting og ikke kun det helt nære som ture i bussen og møntvaskeri. Han døde desværre som 34-årig i 1998.” 

Eddie Izzard er surrealistisk og nærmest det modsatte af Hicks. Kunne snakke om, hvordan det er at være et stykke frugt i en frugtskål. Meget Mikael Wulff’sk.”
 

Louis CK er jo også fantastisk. Spiller overhovedet ikke smart, men taler bare om, hvordan det er at være ham, far og almindelig borger. Det er ret fascinerende, fordi han finder dynamikken og detaljen i de små ting.”  

Gintberg er en af dem herhjemme, som er forbilledlig. Han har noget vanvid og noget uforudsigeligt over sig, samtidigt med at han er reflekteret.”

Christian Fuhlendorff kan jeg også godt lide. Man kan ikke definere den kode, han arbejder efter. Han arbejder meget med det nære og identificerbare, og i det næste øjeblik kan det blive helt syret.  Og så er han meget autentisk og ubesværet. Det gælder egentligt for dem alle sammen. De ikke har påklistret sig en andens stil, fordi den var moderne.”
 

Thomas Wivel (f. 1967) har lavet stand-up siden 1991. Du kan fange ham på PH-cafeen i København fra d. 4.-7. juni, hvor han optræder med sit one man-show.