Foto: Thomas Vilhelm

Guide: Seks smarte spisesteder i Barcelona

Når restauranter i Barcelona er smarte, så er de virkelig smarte – så smarte, at maden ikke altid kan følge med. Gastros chefredaktør Jesper Uhrup Jensen har prøvet seks af Barcelonas hypede restauranter og fundet ud af, om maden kan leve op til rygtet.


BAR MUT
– den smarte
Bar Mut er på en gang både klassisk og smart, innovativ og enkel – og læg dertil et second to none vinkort, fantastisk betjening og en tilsvarende stemning. Det er tilsammen det stof, afhængighed er gjort af.


LOLITA TAPERIA
– den diskret smarte og festsyge
For meget af det gode kan være … for meget. Succes kvalte Albert Adriàs Inopia, men i stedet kom Lolita Taperia, der mestrer balanceakten mellem at være moderne og innovativ og samtidig tage imod enhver med åbne arme. Det er lidt som en gastronomisk udgave af Pedro Almodovar – hektisk, hysterisk og så bare sådan helt almindelig baskisk festsyg.


MONVINIC
– den 007-smarte
Monvinic er en rig mands drøm om at skabe den ultimative vinbar. Den ultimative vinbar er det ikke, men Monvinic er bestemt et besøg værd, og det er næsten befriende, at maden ikke prøver at være ligeså smart som indretningen.
 

MOO
– den designerhotelsmarte
Det lover godt, når Roca-brødrene er bagmænd, men det er, som om maden på Roca Moo slet ikke kan leve op til de smarte omgivelser.


DOS CIELOS
– den fremtidssmarte
På Restaurante Dos Cielos kan man opleve Torresbrødrenes på én gang innovative og rustikke køkken til priser, der næsten kan betegnes som billige.


CASA DELFIN
– den skabssmarte
Casa Delfin ligner ved første øjekast det, det (også) er – et af byens ældste spisesteder. Kigger man nærmere efter, ser man, at det gamle sted faktisk er ret opdateret, også på spisekortet.


Læs uddybende anmeldelser, find adresser og bliv guidet til Barcelona på gastro.dk.


LÆS OGSÅ Æd og skrid: Opskrifter på nem gæstemad

LÆS OGSÅ Fem stærke steder at drikke en fadøl

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad, Vin og Guide