Uanset om du har går tidligt hjem fra arbejde, har læseferie eller blot planlagt en fridag, er der få ting, der slår en fadøl i eftermiddagssolen med et par gode venner. Du har sikkert dine favoritsteder, men her kommer fem af redaktionens favoritter - spredt over hele Danmark, så der er noget at rejse efter.


Under Uret
Øster Farimagsgade 4, Kbh. Ø.

Slå dig ned uden for det gamle værtshus fra 1884, og nyd den klassiske, høflige betjening, udsigten til Østre Anlæg og de mange københavnerpiger, der cykler forbi. Både Stauning og storforbryderen Edderkoppen har siddet her og drukket en kølig fadøl.


Bryggeri Skovlyst
Skovlystvej 2, Hareskovby, Værløse.

Beliggenheden er bedre end betjeningen, men rammer man en heldig dag uden alt for mange humorforladte it-folk, der skal imponere deres koner og svigerfamilier fra provinsen, er Bryggeri Skovlyst midt i Hareskoven en idyllisk (øl)perle med eget bryggeri.


Christianshavns Bådudlejning og Café
Overgaden Neden Vandet 29, Kbh. K.

Det er svært at komme væk, når man først har sat sig ned på rækværkspontonen, der ligger ude i kanalen, hvor havnerundfartsturister sejler forbi og knipser misundeligt løs med kameraerne på dig og din kæreste. Et af Københavns bedste beviser på, at fadøl og solskin hænger sammen som skibe og vand.


Molevitten og Tanternes Hus
Anholt Havn og Bygaden, Anholt.

Havne og fadøl er der nok af i Danmark, men kun få steder går de så godt i spænd som på Anholt Havn, hvor Molevitten skænker dig en udsigt, en ø-fornemmelse, en jomfruhummer og en fadølsoplevelse, du sjældent glemmer. Tag evt. senere på Tanternes Hus i Bygaden, hvor datingen er bedre, og sommernatten udfolder sig under stjernehimmel og æbletræer.


Café Englen
Studsgade 3, Aarhus C.

Trods dets temmelig provinspostulerende navn er ’Latinerkvarteret’ i Aarhus faktisk et ret brostenscharmerende cafékvarter. Et af de (mange) gode steder er klassikeren Café Englen. Gå igennem cafeen og ud i baggården, og drik dig en fadøl, mens du ikke kan lade være med at smile til byen, der måske har de sødeste piger i hele landet.


LÆS OGSÅ Top 20: Københavns bedste værtshuse

FACEBOOK Bliv ven med Euroman