For mange vækker den fransk-belgiske tegneserie ‘Tintin’ nok minder om en simplere tid, hvor man ikke behøvede anden underholdning end at følge en ivrig, ung journalist og hans trofaste foxterrier på nye, store eventyr. Hvad du nok ikke vidste om den populære serie er dog, at Tintin faktisk er en pige og er aseksuel - og at Tintins rigtige identitet var en intern joke blandt seriens skaber, Hergé, og hans venner.

Det mener i hvert fald den franske filosof Vincent Cespedes, hvis udmelding har vakt stor opsigt blandt tegneseriens fans. På Facebook forklarede Cespedes i et 731 ord langt opslag, hvordan farcen er “så enorm”, at “de mest værdsatte ‘tintinophiles’ (betegnelse for Tintin-fans, red.) fra filosoffen Jean-Luc Marion til filmskaberen Steven Spielberg ikke engang har opdaget det.” Det skriver Independent.

Cespedes gjorde sin opdagelse, da han læste Tintin-bøgerne op for sine børn. Han forklarer i sit opslag, at Tintin altid har været en pige, og at han eller hun er “en androgyn rødhåret med blå øjne” og “sikkert også er aseksuel”. Den franske filosof erkender, at Tintins fysik ikke giver anledning til at tro, at karakteren er af hunkøn - ud over at Tintin i flere tilfælde bærer kjoler, nederdele og andet typisk kvindetøj i serien. Cespedes mener dog, at nogle af Tintins manerer tyder på, at karakteren er en pige. Eksempelvis bar Tintins adfærd over for Kaptajn Haddock, da han var fuld i tegneserien ‘The Crab With the Golden Claws’, præg af træk, som i Hergés levetid ville blive fortolket som feminine.

Filosoffen giver i samme omgang sit bud på, hvorfor Tintin så fremstår som en dreng i serien. Han forklarer her, at det var nødvendigt for karakteren at være i forklædning, for at han/hun kunne rejse “uden frygten for misogyni i andre kulturer, beskedenhed, manerer eller fordommes dumhed”.

Opslaget er siden blevet delt og kommenteret bredt på nettet, hvor Tintin-fans enten giver Cespedes ret eller blankt afviser, at deres yndlingstegneseriefigur skulle være af hunkøn.

“De fleste filosoffer mangler et videnskabeligt syn på tingene, så jeg bebrejder dig ikke. Du gav mig et godt grin her til morgen, så tak for det,” skriver en enkelt Facebook-bruger.

LÆS OGSÅ: Danske Barbara besøgte Hugh Hefner i hans mansion: "Pludselig trådte han ud med sine to kærester under armene

LÆS OGSÅ: Makkerparret DiCaprio og Scorsese laver præsidentfilm

LÆS OGSÅ: Bruce Willis vender tilbage i en ny Die Hard