Manden bag Playboy, Hugh Hefner, gik torsdag morgen bort, 91 år gammel. Tilbage i 2009 blev danske Barbara Zatler inviteret af Hefner til en fest i hans mansion. Her fortæller den tidligere Playboy Bunny om mødet med Hefner:

Jeg læste nyheden om hans død klokken 06.00 i morges, og først tænkte jeg: ’er det en joke’? Er det ligesom, når folk skriver, at nu er Tom Cruise død? Men så erfarede jeg, at alle medier dækkede det, og så kunne det ikke være fake news. Minderne væltede frem efterfølgende. Det er klart. 

Jeg mødte ham til en Halloween-fest i hans mansion i 2009. Fordi jeg havde været playmate i Playboy, åbnede muligheden sig for mig for at komme med til festen. Festen foregik i hans store have, og Hefner trådte pludselig ud ad døren forklædt som en indsat med stribet fangetøj og havde sine to kærester, der var tvillinger, under armene. Der var stillet et stort telt op med dansegulv, Snoop Dogg gav koncert, og kendte mennesker som Leonardo DiCaprio og Paris Hilton dansede rundt. Hefner satte sig ved et bord ved dansegulvet og havde på forhånd udvalgt sig nogle bestemte piger, som fik muligheden for at snakke med ham. Jeg var blandt de udvalgte, fordi jeg inden festen havde vist nogle billeder på min telefon til hans højrehånd Hank.

LÆS OGSÅ: Amerikansk mandemagasin erkender fejl: Nøgne kvinder gør comeback i Playboy

Da jeg kom hen til hans bord, smilte han med øjnene, tog min hånd og gav mig et kindkys. Han spurgte ind til, hvad jeg syntes om festen og pointerede, at det var sjældent, at der kom danske playmates til hans mansion. Han var meget imødekommende og rar. Han viste respekt over for dem, han talte med.

Man mærkede tydeligt, hvordan alle vi kvinder kæmpede om hans opmærksomhed. Mange prøvede at få kontakt med ham, men blev stoppet af hans bodyguards. Man fik på det tidspunkt 250.000 kroner for at komme i Playboy, og det er mange penge for en amerikaner.

Han sad hele aftenen ved sit bord, for han havde ikke mulighed for at rejse sig og gå rundt på grund af alle de kvinder, som ville i snak med ham. Han var jo en ældre mand, så klokken 23.00 forlod han festen og smuttede i seng, pænt efterfulgt af de to kærester.

Jeg har aldrig oplevet en lignende fest. Der stod gravsten alle vegne, og der var lavet nogle kabiner, som lignede gravkapeller, hvor man kunne sætte sig og snakke. Kvinder dansede nøgne rundt ved polestænger, og der gik tjenere rundt med burgere på fade og masser af champagne.

Efterfølgende ansatte han mig til at arrangere fester for ham. Jeg skulle blandt andet være værtinde til et Super Bowl-arrangement, men kort inden kørte jeg alvorlig galt i min bil og fik en slem hjernerystelse, der betød, at jeg sagde mit job op efter kun tre måneder hos ham og rejste hjem til Danmark igen.

LÆS OGSÅ: Modeserie: I hælene på guldsmeden og charmøren Kalle Glamour

Det betød meget at komme på forsiden af Playboy, fordi det er et stort og respekteret magasin, som de færreste takker nej til. Forsiden åbnede mange døre for mig, og jeg kom efterfølgende i blandt andet GQ og Esquire.

Han fortjener en stor plads i den amerikanske historie. Han startede for bare et par dollars, blev en kæmpe iværksætter - og nu en legende.