Selvironisk video: Mick Jagger promoverer Monty Python


Det bliver hyppigt sagt, at man ikke skal kaste med sten, når man selv bor i glashus. Men i nogle tilfælde, kan det være en overraskende vellykket strategi.

Som i tilfældet med en ny video, hvor Mick Jagger gør reklame for Monty Pythons seneste genforeningsshow – det 117. af slagsen.

Monty Python havde deres storhedstid i 60’erne og 70’erne, men vedbliver at sælge tonsvis af billetter, hver gang de genforenes.

For at komme enhver anklage om, at de kun gør det for pengenes skyld, i forkøbet, har Komikerveteranerne nu allieret sig med Rolling Stones-forsangeren, hvis væsentligste bidrag til populærkulturen også må siges at ligge en del år tilbage.

På den måde lader de Jagger lufte alle fordommene en gang for alle, så luften er renset. Fordomme, som nøjagtig lige så godt kunne rettes mod Rolling Stones.

Og han gør det blændende, Mick Jagger, i sketchen, hvor han og bandkollegaen Charlie Watts hænger ud og bliver bekendt med Monty Pythons show.

“Monty Python? Kører de endnu?” spørger Jagger med påtaget overraskelse.

”Hvem gider se dem igen, de var morsomme i 60’erne.”

En assistent fortæller ham, at det første show i Londons O2-arena blev udsolgt på 40 sekunder. Hertil svarer sangeren:

“Wow. De må skovle ind på det. Det er ret imponerende. Men de er stadig en flok rynkede gamle mænd, der prøver at genudleve deres ungdom og tjene en masse penge. Jeg mener, den bedste af dem døde for årevis siden.”

Graham Chapman fra Monty Python døde i 1989.

Rolling Stones’ stifter Brian Jones døde i 1969.