I GRUNDEN HAR JEG sgu egentlig altid været en natteravn. Det har altid været lidt svært for mig at gå tidligt i seng, det sker kun, hvis jeg ved, at jeg har en eller anden motherfucker frygtelig dag i vente, hvor jeg skal vanvittigt tidligt op. Problemet er så bare, at hvis man er natteravn og forsøger at gå tidligt i seng, så ender man med at ligge og lege grillkylling i et par timer, inden man falder i søvn. 

MINE BEDSTE TIDER er om morgenen og om aftenen. Mine eftermiddage kan godt blive lidt grynede og fyldte med praktik. Idéer, tanker og udvikling kommer ikke om eftermiddagen.  Jeg synes, at man arbejder så godt om aftenen: der er stille, fredeligt og ingen telefoner og sådan noget, så når vi har spist aftensmad og set en film, kan jeg sagtens sætte mig ved min computer og begynde at arbejde. Hvis det glider godt, og der er skred i det, sidder man jo ikke hele tiden og kigger på uret.

Efter noget tid kan jeg så pludseligt sige “Gud, nej, den er halv to, det var dog frygteligt,” og skynde mig ind i sengen, hvor hovedet knapt nok når at ramme puden, før jeg falder i søvn.

Hvis jeg sidder med noget musik eller en tekst, fungerer det godt for mig at skrive på det om aftenen. Så læser jeg det om morgenen med friske øjne og opdager, at det er noget sludder. 

PÅ MIT SENGEBORD ligger der en Kindle. For efterhånden ti år siden købte både min kone og jeg en Kindle. Vi elsker begge at læse, og vi var trætte af at skulle slæbe flere romaner på størrelse med mursten med os, når vi skulle ud at rejse. Jeg elsker rigtige bøger, men nogle gange sejrer praktikken. Den er let at læse på, og så er det enormt nemt at få lov til at læse nye bøger. Jeg ved godt, at film skal ses i biografen, men vi ser dem altså også en gang imellem på tv.

OMVENDT ER JEG heller ikke god til at sove længe. Klokken er ikke mere end halv otte, før jeg vågner af mig selv. Det er ikke mange timers søvn, jeg får i løbet af natten, men jeg indhenter det som regel med en lur senere hen på dagen. Jeg holder vældigt meget af at sige, “nu tager vi lige en timeout den næste time,” hvor man så kan redde sig. 

NÅR JEG VÅGNER, går jeg direkte ud og børster tænder. Jeg børster tænder både før og efter, jeg har spist morgenmad. 

MORGENMAD ER ET utroligt vigtigt måltid for mig. Jeg forsøger at variere, hvad jeg spiser, så det ikke bare bliver rugbrød med ost hver dag. I morges fik jeg en bolle med ost. Andre dage laver jeg en omelet, en avocadomad eller noget tredje. 

JEG HAR JO ALTID været rund, kan man sige. Nu nærmer jeg mig midten af 60'erne, og der kan jeg bare mærke, at det der med lige at få smidt nogle kilo ikke er så nemt, som det var engang. Det er en evig livslang kamp, hvor man hele tiden siger til sig selv, at nu må man vist lige…

Der er selvfølgelig perioder, hvor jeg også godt ved, at jeg ikke får spist det optimale. Det er ikke sjovt at stige op på vægten, når december er slut. Så ved jeg godt, at jeg skal i gang igen.

Jeg bruger meget tid på mad, men det er lidt tyndt at bruge det som undskyldning og sige, jamen det er jo på grund af al den research, jeg tager på. Man behøver jo ikke at spise, al den mad, man laver. Jeg er selvfølgelig nødt til at smage de retter, jeg skal lave på tv og til min YouTube-kanal, men jeg behøver ikke at spise det hele.

Med tiden er jeg blevet bedre til at få disponeret det sådan, at jeg fryser maden ned, så jeg ikke bare står med en eller anden kæmpe portion mad, der skal spises, for det går jo slet ikke at smide noget ud.

I KØKKENET HAR VI et tv, hvor der om morgenen kører ’News’. På mange måder er køkkenet mit kontor. Det er der, jeg sidder og skriver, researcher på opskrifter og eksperimenterer med forskellige madretter.

HVIS JEG BARE skal tulle rundt herhjemme, er det jo ikke sådan, at jeg står og tager en butterfly på og sætter håret. Så kan jeg sagtens bare finde på at rende rundt i det, min kone kalder min uniform: en morgenkåbe. Jeg kan sagtens finde på at hænge i den til en gang ud på eftermiddagen.

Men det er klart, at hvis jeg skal ud ad døren, så klæder jeg mig på. Jeg er meget glad for skjorter. Jeg har et hav af dem. Det bliver gerne en af dem og så en sweater ud over. 

JEG GÅR I GANG med at arbejde, når jeg har fået en kop kaffe. Mit kaffeindtag holder jeg på et fornuftig niveau – tre krus om dagen.