Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Interview: Steen Jørgensen

Interview: Steen Jørgensen

Steen Jørgensen: ’Det er risikoen for fiasko, der giver energi’

Sort Sol-forsangeren udgiver mandag et album med covernumre af personlige favoritter som Neil Young, Leonard Cohen og Kraftwerk. Selv om det ikke er hans egne melodier og tekster, er der lige så meget på spil, fortæller han.

Steen Jørgensens nye cover-album ’Standards For Living’ er ikke fyldt med små ukendte sange, som han kan gemme sig bag. Dem han har valgt at fortolke er nogen af de største og sværeste som fx The Beatles og James Brown.

”Det er lige meget, om det er mine egne eller andres sange. Det er altid et sats. Der skal være noget på spil. Ellers ville jeg heller ikke interessere mig for det. Man er nødt til at involvere sig lige meget som sanger, og der er ingen vej uden om. Det skal ud over rampen. Hvis man ikke tør det, eller ikke er klar til det, skal man lade være.”

Lyt til Steen Jørgensen - 'Help' her:Mange af sangene er fra, da Steen var dreng. Det er dem, der har været med til at skabe hans identitet og har inspireret ham til selv at kaste sig ud i musikken. Fx har han valgt at lave en version ’Help’ med The Beatles, som var den første plade, han fik til sin syvårs fødselsdag.

”Når man laver en cover-version, er det en form for respekt. Det handler om at holde noget i live. Selvfølgelig vil The Beatles og Leonard Cohen leve videre også uden min hjælp, men det er min måde at give noget videre på.”Ligesom sangene ikke er af nyere dato, er Steen Jørgensens album også flere år gammelt. Den oprindelige ide til den blev allerede født i sommeren 2010. Sangene blev indspillet i London-studiet Abbey Road, og den var planlagt til at udkomme i julen 2010. Inden den nåede ud, blev Sort Sol dog enige om at tage på en langvarig turne, og siden kom et tv-job i mellem.

”Nu er den klar. Og den har heldigvis overlevet ventetiden,” siger Steen Jørgensen og griner.

Kunsten at lave en cover-sang er noget de fleste musikere har forsøgt sig med på et tidspunkt i deres karriere. Og ifølge Steen Jørgensen er Frank Sinatra kongen inden for genren.”Han kan få en sang til at handle om os alle sammen. Det er den store kunst, han kan. Hvis jeg kun måtte lytte til en sanger resten af livet, skulle det være Sinatra.”

Selv om Steen Jørgensen nu kører solo, er Sort Sol ikke gået ned. I øjeblikket skriver de helt nye sange, og de har faktisk allerede indspillet og færdiggjort flere. Gruppen og Steen Jørgensen er også netop selv blevet udsat for en fortolkning, da Peter Sommer har lavet en ny og dansk version af deres store hit ’Let your fingers do the walking’.

”Det er en helt anden sang. Han har sat den op i tempo, oversat den og på alle måder gjort det til en Peter Sommer sang. Og det det er, man skal, når man laver et cover-nummer. Gøre den til sit egen.”

Steen Jørgensens plade 'Standards for Living udkommer mandag den 11. november 2013.

TWITTER Følg os på twitter


Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Bøger