Fem trailere oktober

Fem trailere oktober

Ugens trailere

Traileren har ikke altid været den mest respekterede kunstform. Til gengæld er den i konstant udvikling

De dage, hvor en tordnende voice-over fodrede tilskueren med de mest åbenlyse informationer hen over et traditionelt sammenklip af højdepunkter fra filmen, er ved at være forbi.

I dag gør det, heldigvis, ikke så meget, hvis tilskueren er desorienteret – produktionsselskaberne har indset, at de interesserede alligevel vil læse handlingsreferatet på IMDB, og at det faktisk kan være en fordel, at man som tilskuer ikke føler, at man allerede har set filmen. 

LÆS OGSÅ: Se trailer til Zlatan-dokumentar

Et eksempel er traileren for Clint Eastwoods kommende film, ’American Sniper’, hvor kunsten ligger i den måde billede og lyd, klipning og hjerterytme smelter sammen. Traileren, der blev sluppet i slutningen af sidste uge, afslører ikke ret meget af plottet. Men man forstår glimrende, hvilke dilemmaer filmen omhandler. ’American Sniper’ får premiere i Danmark 29. januar.

En anden, mildest talt underspillet, ny trailer gør reklame for filmen ’St. Vincent’. Det er ikke den første for filmen, der har Bill Murray i hovedrollen som den uventede rollemodel for eng ung dreng. Hvis man kan lide Bill Murray – og Bob Dylan – bliver man ikke skuffet over dette klip fra ’St. Vincent’, der har amerikansk premiere 24. oktober. Dansk premiere er stadig uvis.

LÆS OGSÅ: Her er traileren til 'Better Call Saul'

Det er måske for meget sagt at kalde det her klip en trailer. En teaser er det i hvert fald, og for alle os der elsker Twin Peaks, er det en temmelig stor nyhed, David Lynch og producer Mark Frost præsenterede i denne uge. Twin Peaks vender tilbage.

Traileren for ‘Focus’, Will Smiths nyeste film, der får premiere i Danmark 5. marts 2015, er ret traditionel i sit formsprog. Men to ting kan man da glæde sig over: Margot Robbie som femme fatale og Frank Ocean på lydsiden.

Og her er så en trailer, der leger med den klassiske voice-over-trailer.  Til trods for ironien ligner det en nogenlunde lige- ud-af-landevejen-drengerøvskomedie. Om det er noget at se frem til afhænger nok af den enkeltes temperament. ’Stretch’ har premiere i USA 14. oktober. Det vides ikke, om den også får premiere i danske biografer.

LÆS OGSÅ: Video: Sådan skydes en sexscene i en Hollywood-film