Vandbakkelser med jordbær, rabarber og letpisket vaniljefløde
Til 4 personer


2 dl vand
100 g smør
100 g mel
4 æg
Flormelis

Varm vandet op i en gryde, og smelt smørret i det. Tag så gryden af varmen, og rør melet i ’smørvandet’. Sæt gryden tilbage på varmen, og rør dejen godt, til den slipper skeen. Og lad den derpå afkøle. Rør æggene i den afkølede dej. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir – 1 skefuld dej med pæne mellemrum. Regn med 8-10 vandbakkelser pr. plade, de hæver ret meget. Bag dem i ovnen ved 200 grader i godt ½ time – de kan evt. genopvarmes inden servering, hvis de ikke skal spises med det samme. Flæk og fyld bunden med jordbærpuré og bagte rabarber, drys flormelis på toppen af vandbakkelserne, og giv letpisket vaniljefløde til. Hvis man synes, kan man også byde lidt sorbet af jordbær eller rabarber til – hjemmelavet eller færdigkøbt.

Bagte rabarber:

2 stængler rabarber
1 spsk. sukker
1 stang vanilje

Rens rabarberne, og del dem i stykker af 8-10 cm. Læg dem tæt sammen i en ovnfast skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene med sukker, og fordel det over rabarberne. Dæk fadet med stanniol, og bag rabarberne i ovnen ved 125 grader, til de er møre.
Tip: Rabarberne kan bages i god tid i forvejen.

Jordbærpuré:

250 g jordbær

Skyl og afdryp jordbærrene rigtigt godt og længe, så de er helt tørre, og nip dem så. Purér alle jordbærrene på nær ca. 50 g, så der ender med at være ca. 2 dl. Halvér den resterende del jordbær og læg i pureen.

Letpisket vaniljefløde:

1 stang vanilje
1 spsk. flormelis
2½ dl piskefløde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med flormelis, tilsæt fløden og pisk til en letflydende konsistens.
__________

Restaurant Lumskebugten
Esplanaden 21
1263 København K
Tlf. 3315 6029

www.lumskebugten.dk
__________

TILBUD: 4 numre af gastro + Grillforklæde & handske fra Georg Jensen Damask

SE OGSÅ: 3 søde med citron
SE OGSÅ: Karamelkoldskål med marengs