For mit vedkommende betyder en dårlig morgen, at jeg får en dårlig dag. Derfor er jeg ret firkantet med min morgenrutine.

Jeg går typisk i seng omkring klokken 22, hvor jeg har slukket alle skærme og læser en bog. Lige nu er jeg i gang med ’I morgen, i morgen og i morgen’ af Gabrielle Zevin, og den er lige præcis ikke spændende nok til, at den holder mig vågen, men interessant nok til, at jeg gider at læse videre.

Efter jeg har læst i en times tid, tager jeg mine natbriller og mundtape på, sætter ørepropper i og lægger mig under min tyngdedyne.

Ligegyldigt om det er hverdag eller weekend, vågner jeg på præcis samme tidspunkt hver morgen.

Klokken syv slår jeg øjnene op, helt uden et vækkeur, og er fuldstændig frisk, frejdig og klar til at angribe verden. Jeg rejser mig med det samme og tager som det første et par lysbriller på, som jeg har på i cirka 30 minutter.

Jeg har lært, at det med at få lys i øjnene som det første om morgenen, er essentielt for at starte sin døgnrytme på en god måde. Er det sommer, og solen skinner, så sætter jeg mig udenfor i 10 minutter og får solstrålerne direkte i øjnene.

Dernæst går jeg ud i køkkenet og sætter noget musik på. Jeg kan ikke klare stilhed, så jeg har brug for musik, når der ikke er andet, der larmer. Som regel sætter jeg Spotify-listen ’Hyggelig Jazz’ på, fordi den ikke har nogen vokal. Det kan jeg godt lide om morgenen.

Jeg tænder for kaffemaskinen, og har vi ikke fået styr på vores hjem aftenen forinden, tømmer jeg opvaskeren, puffer puderne, lægger bøger på plads og pakker alt væk. Det går jeg og hygger mig med, mens kaffemaskinen brygger derudad.

Når kaffen er klar, vækker jeg min kæreste, som altid sover længere end mig. Det er mit yndlingsøjeblik om morgenen. Jeg har normalt ingen møder før om eftermiddagen, fordi min kæreste og jeg prioriterer at have lidt kvalitetstid der.

Mens min kæreste lige så stille vågner, lægger jeg mig i sengen og tjekker alle mine beskeder. Jeg har et regelsæt, som jeg har fået af en konsulent, der har hjulpet mig med at rydde op i min hjerne og i mit liv.

Det går ud på, at alle mails og sms’er, der tager under to minutter at svare på, svarer jeg på med det samme. Alle beskeder, der tager længere tid, markerer jeg som læst og lægger over i en app, der hedder ’Todoist’. Når jeg er færdig, har jeg nul ulæste beskeder i mine indbakker. Det er virkelig en dejlig følelse.

Derefter går jeg ofte i gang med at arbejde videre på et af de projekter, som jeg har gang i, og ellers læser jeg i den bog, der ligger på mit natbord, indtil min kæreste er helt vågen.

Det næste på mit program er træning, typisk klokken 10. Jeg træner cirka en time til halvanden hver dag, enten styrketræning eller cardio, som jeg afslutter med 20 minutters udstrækning eller yoga.

Når jeg kommer tilbage fra træning, lægger jeg mine ting i elevatoren, og så løber jeg altid op ad trapperne op til lejligheden.

Efter det tager jeg et meget varmt bad i to minutter, hvor det er så skoldhedt, at det næsten gør ondt, og bagefter tager jeg 30 sekunder med iskoldt vand. Så igen et-to minutter med meget varmt vand og 30-40 sekunders iskoldt bad til sidst.

Sidste punkt i min morgenrutine er, at jeg laver en morgenshake på pulver, jeg har blandet på forhånd til en måned ad gangen. Det består af alger, chlorella, kreatin, kollagen, amino-complex, kanel, rå kakao, ingefærrod, gurkemeje og glycin.

Dertil spiser jeg stort set altid en variation af de samme grundelementer: to æg, et par avocadoer, rejer eller hytteost, kål, olivenolie, eddiker og nødder. Samtidig tager jeg omkring 30 kosttilskudspiller, og så er min dag kommet godt fra start.