Sommeren er slut. Heldigvis, for det betyder, at Champions League-sæsonen starter igen. Vi har spurgt TV3-kommentatorerne Carsten Werge og Per Frimann om, hvem vi skal holde øje med, hvem der overrasker, hvem vi ikke skal tro på og hvorfor FC Barcelona ikke vinder.

Dem skal vi holde øje med

Carsten Werge

: ”Den forgangne Champions League-sæson var virkelig opløftende, langt mere seværdig end sæsonen før, hvor det defensive triumferede. Jeg håber, tendensen fortsætter, så flere hold har ambitioner om at være boldbesiddende. Jeg vil meget gerne se Real Madrid komme ud af busken og vise de offensive kvaliteter, som holdet har spillerne til. Min top fire hedder Real Madrid, Chelsea, Manchester City og FC Barcelona. Manchester City har en snu manager i Roberto Mancini og pengene til at købe de bedste spillere.”

Per Frimann: ”Jeg tror meget på Real Madrid. De har erfaring i at tabe i turneringen, hvilket er en stor fordel. Det bliver især spændende at følge Cristiano Ronaldo, der har alle kvaliteterne til at blive det helt store midtpunkt. Han er blevet en mere moden spiller, og der er ikke så meget skuespil og attitude over ham som tidligere. Chelsea er også en af mine favoritter.”

De overrasker


Carsten Werge: ”Ajax kan godt lave ravage. Det ville da være fantastisk, hvis Christian Eriksen brød igennem på den store scene. Napoli kan også overraske, hvis de kan holde på deres bedste spillere. Stadio San Paolo i Napoli er et sindssygt sted at spille for udeholdet, og klubben er opsat på at vise de store fra Norditalien og resten af Europa, at de er med igen. Napoli har tradition for at ville noget frem ad banen i modsætning til mange andre italienske hold, så de kan blive sjove at følge.”

Per Frimann: ”Jeg tror meget på Borussia Dortmund. Deres træner Jürgen Klopp kan blive stjernen. Han er en meget moderne og spændende træner, der forener spilleglæde og taktik. En karismatisk humørbombe med en meget anerkendende tilgang til mandskabsbehandling. Jeg tror også på Arsenal som et af de hold, der kan gøre noget uventet. Måske kan det være en lille fordel for dem, at der ikke er så høje forventninger længere.”

Dem tror vi ikke på

Carsten Werge: ”Manchester Uniteds hold har toppet. Jeg kan ikke se, de kan komme så langt denne gang. Arsenal er for discountagtigt i længden. Det bliver ikke rigtig til noget. Mange har talt om Porto, men jeg har set dem en del gange i Europa League, og de er altså et stykke fra de bedste i Champions League. De østeuropæiske hold tror jeg heller ikke på. Vi har gået og ventet på, at der skulle ske noget et par sæsoner, men det bliver ikke rigtig til noget.”

Per Frimann: ”Jeg tror ikke på Manchester United. Jeg tror, det var maksimum af deres ydeevne, vi så i den forgangne sæson med et engelsk mesterskab og en Champions League-finaleplads. Det kan de ikke gentage i år. Manchester City har mange penge, men jeg tror ikke på dem. Deres træner, Roberto Mancini, har jeg ikke så meget fidus til.”

Derfor vinder FC Barcelona ikke

Carsten Werge: ”Barcelona skal nok nå langt, men jeg er 99 % sikker på, at klubben ikke vinder igen. Der sker noget mentalt med et hold, når de har vundet Champions League, og ingen har vundet to år i træk. Barcelona har også i vid udstrækning været forskånet for skader, men det er ikke sikkert, at de kan blive ved med at være det.”

Per Frimann: ”FC Barcelonas nuværende hold er fodboldhistoriens bedste. De er bedre end selv Brasiliens verdensmestre fra 1970. Jeg vil ikke sige, at de ikke vinder igen, for det kan de godt. Men hvis Carles Puyol fortsat plages af skader, kan det blive et problem i længden. Han sad udenfor i det meste af finalen, og Mascherano gjorde det jo fint som stand-in, men Puyols betydning som kulturbærer, indpisker og samlingspunkt for FC Barcelonas hold er ufattelig stor. Han ser bare så meget på banen og sørger for, at det hele hænger sammen. Hvis han ikke er der, kan Barcelona nemmere blive presset, og det er de ikke glade for.”