Zlatan afslører sin straffesparksteknik

Zlatan afslører sin straffesparksteknik

Lige inden Zlatan Ibrahomvic går til straffesparkspletten for at skyde, forsøger han at pumpe adrenalinen op og blive vred.

”Nu! Nu skal jeg bare score. Det gælder om at fokusere kun på det. Ikke kigge på publikum eller noget uden omkring. Man skal forblive rolig, koncentreret og blokere alt andet ude. Men der er mange, der har forsøgt at psyke mig ud før et straffespark.”

Det fortæller Zlatan Ibrahimovic til det svenske magasin Cafés hjemmeside i et interview om kunsten at skyde et straffespark. 

Se Zlatans seneste straffesparks scoring. Her mod Leverkusen i Champions League. En kamp Paris SG vandt 0-4.

Når han bliver spurgt, hvem der prøver at psyke ham ud, svarer han:

”Målmanden fx. I et lokalopgør mellem AC Milan og Inter gik Julio Cesar frem til mig og sagde, hvor jeg skulle skyde og bagefter rakte han tungen...sådan nogle ting. Men det er bare at holde det ude og beholde fokus.”

Ser du på målmanden?

”Nogle gange. Jeg har forsøgt at bruge hans blik, men jeg er ikke så god til det. Gør man det, er det let at miste den sidste kraft. Man kan komme i ubalance. Der er mange, som venter målmanden ud, men jeg synes, det er sværere.”

Tænker du på, hvordan du lægger bolden?

”Ha, ha. Skal jeg afsløre alle detaljer.”

Ja tak.

”Okay så. Ventilen skal ligge nedad. Det er vigtigt. Ned mod græsset. Ellers bliver det ikke godt.”

Zlatan Ibrahimovic er en af de aller bedste i verden, når det gælder om at skyde straffe.  Aftonbladet har lavet en statistik over de spillere, som har skudt mindst 20 straffespark i Champions League eller i den engelske, hollandske, franske, spanske, italienske og tyske liga siden 2004/2005-sæsonen. Med 38 mål i 41 forsøg – og en målprocent på 93 – topper Zlatan listen foran folk som Messi, Ronaldo og Lampard.

Se mere på Cafés hjemmeside 
 
Se endnu et flot straffesparksmål af Zlatan.

Se, hvad vi ellers skriver om: Zlatan Ibrahimović og Fodbold