Se billederne: Grev Draculas slot er til salg

Se billederne: Grev Draculas slot er til salg

Bran-slottet, der stammer fra 1211, er sat til salg.  

Bygningen er Rumæniens største turistattraktion og tiltrækker mere end 550.000 mennesker årligt.

De kommer ikke bare, for at nyde udsigten fra slottet, der ligger hævet på en klippetop i byen Bran, men også for at gyse over slottets bloddryppende fortid.En af slottets tidligere ejere er nemlig den historiske greve, der var inspirationskilden til romanfiguren Dracula.

Grev Vlad Dracul, der beboede slottet i 1400-tallet var kendt som en ualmindelig brutal krigsherre, der satte sine fjender på stager til skræk og advarsel for alle, der kunne se dem lide en langsom og pinefuld død.

Den engelske forfatter Bram Stoker var aldrig selv på besøg på slottet i Transsylvanien, men det antages, at den grusomme Grev Vlad den Anden var en slags forlæg til hans vampyrhistorie.I dag er det ikke efterkommere af Vlad, som ejer slottet, men derimod en rumænsk ærkehertug, Dominic von Habsburg.

En af hans slægtninge, den rumænske dronning Marie, fik det til beboelse i 1920. I 1948 blev slottet beslaglagt af kommunisterne, mens familien måtte forlade Rumænien, men i 2005 blev det ved lov muligt at gøre krav på tidligere beslaglagt ejendom, og siden har slottet tilhørt grev Dominic.Men nu har han altså sat slottet til salg, for minimum 430 millioner kroner.

Ærkehertugen og hans søskende har tilbudt den rumænske regering at købe slottet, men i virkeligheden ser de hellere, at slottet overgår til en privat køber, som kan videreudvikle stedet som turistattraktion.
 
En repræsentant for det New York-baserede advokatfirma Herzfeld and Rubin, som varetager salget, udtaler til avisen Daily Mail:

”Ærkehertug Dominic og hans familie går meget op i slottet, og det er i langt bedre stand nu, end det var, da det var regeringen, der administrerede det. Målet er dog at viderudvikle det og gøre Bran til den slags sted, hvor folk har lyst til at tilbringe to eller tre dage.”Der er plads til et lille hotel på slottets grund, og ejerne skulle allerede være i gang med at installere en glaselevator, der fører ind til en tunnel i bjerget, hvor gæster skal kunne se et lysshow med historien om stedet og om dets forbindelse til ’Dracula.’   

Se flere billeder af slottet og dets omgivelser her.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Design og Arkitektur