400 g små rensede blæksprutter
2 dl kærnemælk
125 g hvedemel
1 tsk. paprika
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. fint salt
Neutralsmagende olie

Læg blæksprutterne i blød i kærnemælk i 2-4 timer i køleskabet – det mørner blæksprutterne. Bland mel med paprika, cayennepeber og salt. Tag blæksprutterne op af kærnemælken, og dryp dem af i en sigte. Vend dem i melblandingen, og drys overskydende mel af. Fritér i 180 grader varm olie i 5-8 minutter, til de er mørke og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og spis med tartarmayo og citron.

Tartarmayo:

1 æggeblomme
2 tsk. dijonsennep
1½ dl vindruekerneolie
1 håndfuld dild
6 cornichoner
Salt
Sort peber
Citronsaft

Rør æggeblomme sammen med sennep, og pisk olien i efterhånden til en tyk mayonnaise. Skyl og slyng dilden. Hak den fint sammen med cornichonerne og vend i mayonnaisen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
__________

LÆS OGSÅ: 4 opskrifter til blærebuffeten
LÆS OGSÅ: 6 opskrifter på fastfood fra Lammefjorden
LÆS OGSÅ: Mænd og mad: Adam Price