Kylling cacciatore
Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Sådan laver du kylling cacciatore

Kylling cacciatore er en klassisk ret i italienske jægerkredse. Her er den serveret med svampe, peberfrugter og oliven.

printer Print
preparation Total: en time
plate 6 personer
  • 1 stor kylling
  • Salt og sort peber
  • Olivenolie
  • 1 løg
  • 2-3 gulerødder
  • 250 g svampe, fx shitake og champignon
  • 2 peberfrugter, røde eller gule
  • 3 fed hvidløg
  • 4-5 kviste timian
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse cherrytomater
  • 2 dl vand
  • 100 g oliven
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Gastro_DecJan_SpisOgSkrid_0067.jpg

Sådan gør du:

  1. Del kyllingen i 4 bryststykker, over- og underlår og vinger. Krydr med salt og peber.
  2. Varm en god sjat olie i en stor sauterpande eller gryde og brun kyllingen grundigt på alle sider. Tag den op af gryden og læg til side.
  3. Skær løg i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Skær svampe i skiver og peberfrugter i grove tern. Skær hvidløg i tynde skiver.
  4. Kom løg, gulerødder, svampe og peberfrugter i gryden og steg dem ved høj varme, til grøntsagerne begynder at tage farve.
  5. Tilsæt hvidløg og timian og steg videre et par minutter.
  6. Kom kyllingen tilbage i gryden og hæld vin, tomater og vand ved. Lad kyllingen simre under låg i 35 min.
  7. Tilsæt så oliven og lad dem varme igennem. Smag til om saucen mangler salt og server med et drys persille og godt brød eller evt. blød polenta til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter