Opskrift: Sådan laver du kylling cacciatore
Kylling cacciatore er en klassisk ret i italienske jægerkredse. Her er den serveret med svampe, peberfrugter og oliven.
Antal personer:
6 personer
Af: Mira Arkin
Ingredienser
- 1 stor kylling
- Salt og sort peber
- Olivenolie
- 1 løg
- 2-3 gulerødder
- 250 g svampe, fx shitake og champignon
- 2 peberfrugter, røde eller gule
- 3 fed hvidløg
- 4-5 kviste timian
- 2 dl hvidvin
- 1 dåse cherrytomater
- 2 dl vand
- 100 g oliven
- 1 håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du:
- Del kyllingen i 4 bryststykker, over- og underlår og vinger. Krydr med salt og peber.
- Varm en god sjat olie i en stor sauterpande eller gryde og brun kyllingen grundigt på alle sider. Tag den op af gryden og læg til side.
- Skær løg i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Skær svampe i skiver og peberfrugter i grove tern. Skær hvidløg i tynde skiver.
- Kom løg, gulerødder, svampe og peberfrugter i gryden og steg dem ved høj varme, til grøntsagerne begynder at tage farve.
- Tilsæt hvidløg og timian og steg videre et par minutter.
- Kom kyllingen tilbage i gryden og hæld vin, tomater og vand ved. Lad kyllingen simre under låg i 35 min.
- Tilsæt så oliven og lad dem varme igennem. Smag til om saucen mangler salt og server med et drys persille og godt brød eller evt. blød polenta til.