Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Kylling cacciatore

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Sådan laver du kylling cacciatore

Kylling cacciatore er en klassisk ret i italienske jægerkredse. Her er den serveret med svampe, peberfrugter og oliven.

Antal personer:

6 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • Salt og sort peber
  • Olivenolie
  • 1 løg
  • 2-3 gulerødder
  • 250 g svampe, fx shitake og champignon
  • 2 peberfrugter, røde eller gule
  • 3 fed hvidløg
  • 4-5 kviste timian
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse cherrytomater
  • 2 dl vand
  • 100 g oliven
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Gastro_DecJan_SpisOgSkrid_0067.jpg

Sådan gør du:

  1. Del kyllingen i 4 bryststykker, over- og underlår og vinger. Krydr med salt og peber.
  2. Varm en god sjat olie i en stor sauterpande eller gryde og brun kyllingen grundigt på alle sider. Tag den op af gryden og læg til side.
  3. Skær løg i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Skær svampe i skiver og peberfrugter i grove tern. Skær hvidløg i tynde skiver.
  4. Kom løg, gulerødder, svampe og peberfrugter i gryden og steg dem ved høj varme, til grøntsagerne begynder at tage farve.
  5. Tilsæt hvidløg og timian og steg videre et par minutter.
  6. Kom kyllingen tilbage i gryden og hæld vin, tomater og vand ved. Lad kyllingen simre under låg i 35 min.
  7. Tilsæt så oliven og lad dem varme igennem. Smag til om saucen mangler salt og server med et drys persille og godt brød eller evt. blød polenta til.