Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Møre svinekæber med solbærsaft, øl, svesker og æbler

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift:

Møre svinekæber med solbærsaft, øl, svesker og æbler

Kombinationen af saft og øl giver en dejlig balance mellem sødme, syrlighed og bitterhed i denne svinekæberet. Og så passer det selvfølgelig perfekt med et godt glas brown ale til retten. Servér for eksempel med selleripuré eller anden rodfrugtpuré eller helt stille og roligt kogte kartofler. Dejligt brød kan også gøre det.

Ingredienser

  • 8-12 svinekæber
  • 2 spsk. hvedemel
  • Salt 
  • Sort peber
  • 150 g knoldselleri
  • 150 g gulerødder
  • 1 medium løg
  • Smør + olivenolie til stegning
  • 3 dl usødet solbær- eller aroniasaft
  • 1 dl brown ale
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • 100 g svesker
  • ½ savojkål
  • 2 små æbler

Sådan gør du:

  1. Puds svinekøberne af for fedt og sener. 
  2. Bland hvedemelet godt med salt og peber, og drys blandingen over
    svinekæberne, så de får et tyndt lag mel på begge sider. 
  3. Skræl og skyl knoldselleri og gulerødder, og pil løg. Skær alt i små tern. 
  4. Opvarm smør og olie sammen i en gryde, og brun svinekæberne godt på begge sider. Tag dem op af gryden. 
  5. Svits grøntsagerne i samme gryde, i
    5 minutter, og kom så kødet tilbage i gryden sammen med saft, brown ale og renset timian. Læg låg på, og lad kødet simre i 1 time. 
  6. Tilsæt så sveskerne, og kog videre i
    15 minutter. 
  7. Smag saucen til for salt og peber. 
  8. Del den skyllede kål i både, tilsæt dem, og lad dem simre med i 10 minutter. 
  9. Skyl æblerne, skær dem i både uden kernehus, og lad dem simre med i
    5 minutter. 

TIP Du kan købe usødet solbær- eller aroniasaft i helsekostbutikker.