Opskrift
Lav en vinterklassiker: Fløjlsblød brændende kærlighed
Her i en version med luftig kartoffelmos og bagte rodfrugter i sherryvinaigrette.
4 Person(er)
Ingredienser
- 3 store løg
- 200 g flæsk
- Salt
- Sort peber
Rodfrugttilbehør
- 500 g røde og gule beder
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Sort peber
- Sherry-vinaigrette (se boks)
Kartoffelmos
- 1 kg melede kartofler
- 50 g smør
- 2 dl sødmælk
- 1 nip revet muskat
- Hvid peber
- Salt
Sådan gør du:
- Pil løgene, og skær dem i strimler.
- Skær flæsket i tykke lameller og steg sprødt på en tør pande. Tag op og lad dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Steg løgene i stegefedtet på samme pande ved middelvarme i 20 minutter, til løgene er brunede og bløde.
- Smag til med salt og peber, og kom det stegte flæsk tilbage i panden med løgene og vend rundt.
- Servér det stegte flæsk med løg på toppen af en omgang kartoffelmos sammen med bagte marinerede rodfrugter.
Rodfrugttilbehør
- Skrub og skyl bederne, og skær dem i både. Vend dem med olivenolie og lidt salt og peber, og bag dem i en bradepande i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
- Hæld sherryvinaigrette over de varme bagte beder.
Kartoffelmos
- Skræl og skyl kartoflerne, og kog dem meget møre i usaltet vand. Sigt vandet fra.
- Smelt smørret, og kom mælken i. Varm det op sammen og tilsæt muskat, godt med hvid peber og salt.
- Mos kartoflerne, og rør mosen grundigt med mælkeblandingen.
TIP I stedet for flæsk kan man bruge bacon.
Sherryvinaigrette
Ingredienser
1 stor tsk. dijonsennep
1 spsk. ahornsirup
1 spsk. sherryeddike
¾ dl olivenolie
2 spsk. hakket estragon
Salt
Sort peber
Sådan gør du
Rør en vinaigrette af dijonsennep, ahornsirup, sherryeddike og olivenolie, kom hakket estragon i og smag til med salt og peber.