Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Lav en vinterklassiker: Fløjlsblød brændende kærlighed

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift

Lav en vinterklassiker: Fløjlsblød brændende kærlighed

Her i en version med luftig kartoffelmos og bagte rodfrugter i sherryvinaigrette.

Antal personer:

4 Person(er)

Ingredienser

  • 3 store løg
  • 200 g flæsk
  • Salt
  • Sort peber

Rodfrugttilbehør

  • 500 g røde og gule beder
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Sort peber
  • Sherry-vinaigrette (se boks)

Kartoffelmos

  • 1 kg melede kartofler
  • 50 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 1 nip revet muskat
  • Hvid peber
  • Salt

Sådan gør du:

  1. Pil løgene, og skær dem i strimler.
  2. Skær flæsket i tykke lameller og steg sprødt på en tør pande. Tag op og lad dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  3. Steg løgene i stegefedtet på samme pande ved middelvarme i 20 minutter, til løgene er brunede og bløde. 
  4. Smag til med salt og peber, og kom det stegte flæsk tilbage i panden med løgene og vend rundt. 
  5. Servér det stegte flæsk med løg på toppen af en omgang kartoffelmos sammen med bagte marinerede rodfrugter.

Rodfrugttilbehør

  1. Skrub og skyl bederne, og skær dem i både. Vend dem med olivenolie og lidt salt og peber, og bag dem i en bradepande i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. 
  2. Hæld sherryvinaigrette over de varme bagte beder. 

Kartoffelmos

  1. Skræl og skyl kartoflerne, og kog dem meget møre i usaltet vand. Sigt vandet fra. 
  2. Smelt smørret, og kom mælken i. Varm det op sammen og tilsæt muskat, godt med hvid peber og salt. 
  3. Mos kartoflerne, og rør mosen grundigt med mælkeblandingen. 

TIP I stedet for flæsk kan man bruge bacon. 

Sherryvinaigrette

Ingredienser

1 stor tsk. dijonsennep

1 spsk. ahornsirup

1 spsk. sherryeddike

¾ dl olivenolie

2 spsk. hakket estragon

Salt 

Sort peber

Sådan gør du

Rør en vinaigrette af dijonsennep, ahornsirup, sherryeddike og olivenolie, kom hakket estragon i og smag til med salt og peber.