100 g friskkogte, pillede rejer
1 spsk. olivenolie
1 dl flødeost – en god kvalitet som fx Brillat Savarin eller Kirks fra Søvinds Mejeri
2 dl fromage frais – fx fra Thiese Mejeri
½ usprøjtet citron – saft og skal heraf
Havsalt
Peber

Halvér rejerne, og rist dem ½ minut i olie på en varm pande. Lad dem køle lidt af på panden. Rør ost, fromage frais, fintrevet citronskal og -saft, salt og peber sammen til en creme. Vend de stadig lune rejer i cremen, der stilles koldt, indtil servering. Giv en moderniseret version af rejecocktailen til.
Knækbrød eller andet sprødt, tyndt brød er velegnet til både rejecreme og -cocktail.

Rejecocktail:
300 g friskkogte, pillede rejer
1 salathoved – gerne dansk frilands, fx romaine
2 håndfulde krydderurter – gerne blandede, fx estragon, dild eller vild brøndkarse
Salt
Peber

Vend rejerne med salt og peber. Skyl salaten, lad den afdryppe godt, og tør den derpå. Skyl krydderurterne, lad også dem afdryppe godt, og hak dem groft, hvis de ikke er helt fine. Bland alt grønt, og top med rejer. Ved servering hældes en frisklavet tomatjuice over salaten.

Tomatjuice:
4 store solmodne tomater
1 mild, rød chili
1 dl kildevand med kulsyre
1 spsk. friskknust spidskommen
1 spsk. fiskesauce
2 lime – saften heraf
½ dl olivenolie
Havsalt
Peber

Tomaterne lægges i kogende vand i et minut, tages derpå op, og skindet flås af. Kom de flåede tomater i en blender sammen med de øvrige ingredienser, og kør til en juice. Smag evt. til med mere salt og peber. Hæld juicen over salaten ved bordet i forbindelse med servering.