Til 2 personer

400 g kulmulefilet uden skind og ben
50 g grønne, stenfri druer
25 sorte oliven
½ dl hvidvin
½ dl hønsebouillon
Salt
Peber
1 spsk. smør – til stegning af fisk
1 tsk. vindruekerneolie – også til
stegning af fisk
25 salte pistacienødder

På en god slip-let pande ristes fisken nogle minutter på hver side i smør og olie. Tag fisken af panden, og tilsæt vindruer og sorte oliven, vin og fond. Lad det simre et par minutter, og smag så til med salt og peber. Servér fisken straks med et drys grofthakket pistacienødder over med bønnekroketter og salvie-smørstegt græskar.

Bønnekroketter:
100 g kogte bønner – efter behag
lima, butterbeans, kidney el.lign.
1 æg
1 spsk. hakket dild
Salt
Peber
2 spsk. fint rasp
1 dl vindruekerneolie

Blend bønnerne med æg, dild, salt og peber, og tril små kugler af bønnepastaen – lidt større end en valnød. Stil kuglerne på køl til kort før servering, hvor de vendes i rasp og steges gyldne i varm olie.

Salvie-smørstegt græskar:
100 g græskar
1 salviekvist
1 spsk. smør

Græskarret skæres i grove stykker – fjern skræl og kerner. Rist stykkerne i smør med salvie og salt.