Et pift, og du er ude

”Det værste, du kan gøre, er at pifte, knipse eller råbe efter bartenderen. Det sender dig helt bagerst i køen. Og lad være med at råbe bartenderens navn, hvis du kender vedkommende. Husk, at han er på arbejde, har travlt, og at hans job ikke bliver bedre af, at alle andre stive tosser i baren også begynder at råbe hans navn.”

Ingen brok over priserne

”Oftest kan du se priserne, inden du bestiller, så lad være med at spille overrasket, når dankortmaskinen kommer frem. Desuden har bartenderen i 99 % af tilfældene ingen indflydelse på priserne.

LÆS OGSÅ: Sådan stopper du et slagsmål

Og mens vi er ved det med pengene: Det anstrenger forholdet mellem dig og din bartender, når du ved hver eneste bestilling kommer med en lidt for frisk kommentar om, hvorvidt der ikke lige er lidt rabat, når man nu køber hele to øl.”

Vær underspillet
”Er bartenderen omringet af utålmodige kunder, er det bedste, du kan gøre, at stille dig med front mod bartenderen, få øjenkontakt og give et kort nik eller smil. Hav kort eller kontanter ved hånden, og vis det diskret til bartenderen. Tager det længere tid, end hvad du synes er fair, så vent lidt længere.

Det er her, det bliver svært for de fleste. Føler du trang til at gøre opmærksom på dig selv, så læs første punkt igen. Når du endelig kommer til baren, er det desuden en god idé at have styr på bestillingen, så du ikke spilder resten af barens tid.

Husk i øvrigt, at større bestillinger ikke bliver lettere at huske, ved at du ombestemmer dig: ”Fire forskellige udenlandske øl, to cocktails og, nej to fadøl i stedet for og så lige to shots, nej, vent det er for dyrt, har du ikke et tilbud …”

God etikette

”Det kan være, at bartenderen er din ven eller, endnu bedre, din kæreste. Hvis det er tilfældet, er du med stor sandsynlighed aftenens bedste kunde. Hvis det ikke er tilfældet, bør du vejre stemningen, så du er helt sikker på, at bartenderen er det rette publikum til din livshistorie fortalt gennem våde øjne og white-Russians-og-cigaret-ånde.

Er du ude med vennerne i et ordentligt drøn af karaokefuldskab, skal du også huske, at din evne til råbende at fortælle om Tinder-daten i forgårs, samtidig med at du skråler en ordre på seks fadøl gennem lokalet, bare ikke imponerer bartenderen lige så meget som vennerne. Det virker i hvert fald bedre, hvis du tager turen op i baren og fortæller historien i et mere afslappet toneleje.”

LÆS OGSÅ: Sådan køber du en brugt bil

LÆS OGSÅ: 15 ting du skal undgå når du går på pissoir

LÆS OGSÅ: Hvornår er det for sent at lære noget nyt? Vores reporter kaster sig ud i at lære hovedspring