Siden de første anklager om sexchikane mod Harvey Weinstein fik offentlighedens opmærksom i starten af oktober, er beskyldningerne om upassende eller ligefrem voldelig adfærd væltet ned over den amerikanske filmmogul. De formodede forurettede tæller modeller og skuespillerinder som Cara Delevingne, Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow, og de mange kvinders udsagn bliver nu bakket op af filminstruktøren Quentin Tarantino.

I et nyt interview med New York Times fortæller instruktøren, som står bag hyper-populære kultfilm som ‘Pulp Fiction’ og ‘Kill Bill’, at han har hørt adskillige historier om, at Weinstein sexchikanerer skuespillerinder - og at han nu fortryder, at han ikke tidligere har taget afstand til Weinsteins opførsel og stoppet samarbejdet om netop disse kultfilm med ham.

“Jeg vidste nok til at gøre mere, end jeg gjorde. Der var mere i det end bare normale rygter, det normale sladder. Det var ikke andenhåndsviden. Jeg vidste, at han gjorde nogle af de her ting. Jeg ville ønske, at jeg havde taget ansvar for, hvad jeg hørte.”

Tarantino fortæller i interviewet, at han udmærket kendte til Weinsteins opførsel, før de mange anklager begyndte at dukke op i nyhedsmedierne. Hans tidligere kæreste Mira Sorvino fortalte ham nemlig allerede i midten af 90’erne om uønskede tilnærmelser og berøringer fra Weinstein. Det slog Tarantino dog dengang hen som et isoleret tilfælde, der kunne blive opklaret.

“Jeg er sammen med hende, det ved han. Han vil ikke lave noget med hende, han ved at hun er min kæreste,” forklarer han om sin reaktion på episoden, som Sorvino sidenhen har fortalt om til The New Yorker.

I interviewet indrømmer Tarantino også, at han var bevidst om, at Weinstein havde indgået forlig med skuespillerinden Rose McGowan, som havde anklaget ham for voldtægt.

“Det, jeg gjorde, var at marginalisere hændelserne,” siger han og fortæller, at han fejlede i forhold til at se hver enkelt episode som en del af et større problem.

“Alt, jeg siger nu, lyder som en dårlig undskyldning.”

Siden skandalens eskalering er Harvey Weinstein blevet fyret fra sit eget selskab Weinstein Company, mens personer som instruktøren Kevin Smith og skuespilleren Channing Tatum offentligt har taget afstand fra Weinstein og firmaet. Antallet af kvinder, der har anklaget Weinstein for sexchikane eller seksuelle overgreb, er nu oppe på 40.

LÆS OGSÅ: Her er de 20 rigeste berømtheder i Europa

LÆS OGSÅ: Claes Bang: ”Der var noget 1001 nats prinsesse over hende. Jeg tænkte: Aldrig i et år af søndage kommer jeg i nærheden af det”

LÆS  OGSÅ: Filmplakat starter fanteorier: Er Luke Skywalker skurken i Star Wars: The Last Jedi?