Roger Waters og Nazi-Tyskland
Roger Waters fra Pink Floyd har gjort sig uheldigt bemærket. Foto: Robert Cianflone / Getty Images

Roger Waters og Nazi-Tyskland

Roger Waters fra Pink Floyd sammenligner Israel med Nazi-Tyskland

I mange år har han turneret verden rundt med ’Pink Floyd: The Wall’, men Roger Waters nægter at opføre koncerterne i Israel. I et nyt opsigtsvækkende interview drager han direkte paralleller mellem det mellemøstlige land og Tyskland i 1930’erne.

På den musikalske front har Roger Waters ikke rørt på sig de seneste år. Men frontmanden fra Pink Floyd kan stadig fylde stadioner over hele verden - og nu også overskrifter i store typer. For nylig har Waters gjort sig bemærket med en række udfald mod Israel i det venstreorienterede magasin Counterpunch.

Her fortæller Waters, at Israel i dag minder om Nazi-Tyskland, og at han derfor nægter at spille der modsat de fleste af hans kolleger:

”Jeg ville ikke have spillet for Vichy-regeringen i det besatte Frankrig under Anden Verdenskrig. Jeg ville heller ikke have spillet i Berlin på samme tid. Dengang gjorde mange kunstnere det ellers. Der var mange, der foregav, at undertrykkelsen af jøderne fra 1933 til 1946 ikke foregik. Så det er ikke noget nyt scenario. Bortset fra, at denne gang er det det palæstinensiske folk, der bliver myrdet.”

Og han siger yderligere:

”Parallellerne fra [hvad der foregår I Israel nu, red.] og hvad der skete i 1930’erne i Tyskland, er så tydelige.”

Han mener også, at den jødiske lobby i USA er ekstremt magtfuld – også i musikindustrien – og at det er derfor, der ikke er flere, der følger hans boykot-eksempel. Samtidig sender han en bredside afsted mod de amerikanske medier:

”Propaganda-maskinen, der starter i israelske skoler, og som fortsætter med Netanyahus buldren, hældes ud over hele USA, ikke bare Fox, men også CNN og i virkeligheden i alle mainstream-medier. Det er ligesom en kæmpe spand lort, de hælder ind i munden på en godtroende offentlighed.”

Roger Waters har tidligere været ude efter Israel, men sammenligningerne med Nazi-Tyskland er indtil videre det mest kontroversielle, der er kommet fra sangerens mund.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Bøger