Se trailer til komedien, der får Nordkorea til at true USA

Se trailer til komedien, der får Nordkorea til at true USA

Seth Rogens komedie ’The Interview’, der er sat til at have premiere til oktober, er allerede på forhånd noget af en torn i øjet på Nordkorea.

De nordkoreanske myndigheder kalder filmen en "krigshandling". Det skriver New York Tiumes.

I ’The Interview’spiller James Franco en talkshowvært og Seth Rogen hans producer, der skal af sted på deres livs opgave, et interview med Kim Jong-un. Med den opgave som dække får de af C.I.A. til opgave at snigmyrde Nordkoreas leder.

Du kan se traileren her, hvor makkerparret blandt andet bliver briefet af en C.I.A.-analytiker, der fortæller dem:

”I er på vej ind i verdens farligste land. Kim Jong-uns folk tror på alt, hvad han siger til dem, for eksempel at han kan tale med delfiner, og at han hverken har flydende eller fast afføring.”

De nordkoreanske myndigheder er ikke kendt for deres sans for humor. Tværtimod kan de virke ret ømskindede, hvis folk fra andre lande på nogen måde gør grin med deres nation eller, værst af alt, deres statsoverhoved, Kim Jong-un.

Der var for eksempel tidligere på året plakaten hos en London-frisør, der brugte den nordkoreanske leder som eksempel på en dårlig hårdag – hvorefter nordkoreanske ambassademedarbejdere krævede plakaten tage ned.

LÆS OGSÅ: Nordkoreanske diplomater i kamp: Komisk Kim Jong-un-plakat skal fjernes

At de nordkoreanske myndigheder er så lette at tirre, gør dem naturligvis til et ekstra kærkomment mål for satire. Hvordan nordkoreanerne reagerer på en given provokation, bliver i sig selv en del af morsomheden.

Så det kan ikke komme voldsomt bag på Seth Rogen, at nordkoreanerne reagerer skarpt på en film, hvor plottet går på at myrde landets leder.

Skarpe er ordene i hvert fald fra en talsmand for det nordkoreanske udenrigsministerium, der kalder filmen for en "krigshandling" orkestreret af den amerikanske regering. I en meddelelse til det statslige medie Koreas Centrale Nyhedsagentur, siger han:

“Hvis USA tavst godkender eller direkte støtter den her film, vil vi gribe til beslutsomme og nådesløse modsvar.”

Det skriver New York Times, der også refererer talsmanden for at kalde det ”provokatorisk vanvid”, at amerikanerne har sat en ”gangster-instruktør” til at skænde landets øverste leder.