Iben Hammer, 32, socialarbejder:

Iben.jpg

"Jeg har hørt metal, siden jeg var syv år. Jeg fik mit første kassettebånd af min ældre fætter, hvor der var 'Kill 'Em All' (Metallica, red.) på den ene side og 'In Utero' (Nirvana, red.) på den anden, og så var jeg sgu bare solgt."

"Jeg hører også meget andet musik som Elton John og ABBA, for jeg er musikelsker, men metal har en særlig plads i mit hjerte. Jeg har hørt det så længe, og jeg er fra en lille by i Sønderjylland, hvor der ikke var så mange, som gik i sort tøj og skilte sig ud på den måde, men der var nogle andre følelser forbundet med metalmusikken og mere plads til at kunne være sig selv. Det har altid givet et sammenhold at rejse rundt til andre byer og lande og møde nogle mennesker på lige fod."

Sophia Moffatt-White, 30, sales negotiator og fra England:

Sophia.jpg

"Det er min første gang på Copenhell. Jeg er rejst hertil fra Folkestone i England, hvor jeg bor, for at rock out. Jeg elsker metal og dette fællesskab. Jeg plejer også altid at tage på Bloodstock Open Air, der er en heavy metal-festival i England. Især har jeg set Trivium mange gange. På Copenhell glæder jeg mig mest til at se Tool."

Mia Lerkenfeld Jensen, 33, fysioterapeut:

Mia.jpg

"Min største metaloplevelse var, da Black Sabbath spillede på Copenhell i 2016. Jeg stod her med min kæreste, og der blev sendt mange Snaps hjem til mine forældre. Det var nemlig mine forældre, som gennem min opvækst introducerede mig for metal og de gamle store rockbands som Black Sabbath og Rolling Stones."

"Jeg vender altid tilbage til metalmusikken, for jeg synes, at jeg bliver træt af alle andre genre, men i metallen kan man fortsætte med at finde noget nyt i musikken. Ligesom de gamle metalbands også holder stadig, og det er, fordi der er så meget dybde i det, hvilket man bestemt ikke kan finde på radiokanalerne."

Julie Jensen, 30, farmakonom:

Julie.jpg

"I metalmusikken føler jeg mig mest hjemme. Jeg har altid lyttet til det inde på værelset, når jeg skulle drømme mig lidt væk. Det kunne være Metallica, Tool eller Nick Cave, som jeg satte på dengang, og som jeg stadig lytter til. Jeg får faktisk lidt en ro, når jeg hører det."

"Jeg hørte Slipknot på Roskilde Festival i 2009, og den koncert popper op, når jeg skal vælge min bedste koncert. Silipknot er bare sindssyg gode til at få folk med, og så var jeg bare på det rigtige sted med de rigtige mennesker."

Chelsea Lawson, 20, arbejder i servicebranchen:

Chelsea.jpg

"Jeg er faktisk først begyndt at lytte til metal, efter jeg mødte min kæreste for et år siden. Jeg plejede at være en pige, der gik med moden og hørte de bands, som Roskilde Festival bookede som The Weeknd, men min kæreste har langsomt ført mig ind i universet og har vist mig, hvordan det er. Jeg har lagt mærke til, at metalfolket er mere kærlige, venlige og imødekommende i forhold til alle andre genre."

"Metal giver en anden atmosfære, og jeg føler mig godt tilpas, når jeg lytter til det, hvilket jeg foretrækker at gøre, mens jeg studerer, eller før jeg skal op på arbejde, fordi det giver en anden energi i kroppen. Jeg får lyst til at lave noget, efter jeg har lyttet til metal og bliver ikke så afslappet som ved klassisk musik fx."

Caroline Elisabeth Madsen, 24, optikerelev:

Caroline.jpg

"Jeg føler meget i metal. Det går godt til den måde, som man har det på. Hvis man har det skidt, er rasende eller glad, så indeholder metalmusikken så mange følelser kontra pop og andre genre."

"Metal betyder alt for mig, det er nostalgi for mig. Min far har opdraget mig godt med Rammstein og AC/DC, og jeg fører slægten videre."

"I 2017 rejste jeg til Hamborg for kun at se bandet Emmure spille, og jeg endte med at få lov til at hænge ud med bandet efter koncerten. Det er også dét, som er med metalbands. De er så meget nede på jorden og tager sig tid til dig, hvilket man aldrig ville opleve til en stor koncert i Parken. Men metalbands er bare nede på jorden, og det betyder meget, at de anerkender én som fan. Vi gik i byen sammen, og da Emmure spillede i Danmark for nogle måneder siden, hang vi ud igen. De kunne sagtens huske mig."

Mathilde Ubbesen, 33, studerer til kropsterapeut:

Mathilde.jpg

"Jeg har hørt så meget godt om Copenhell fra mange af mine venner, så i år skulle det være. Jeg har fået et godt førstehåndsindtryk, folk er søde, har en fest og passer på hinanden. Jeg kan godt lide, at det ikke er så aggressivt herude som ved andre festivaler, hvilket måske lyder paradoksalt, når musikken nu er så aggressiv, men folk her er bare så rare. Det er jo også dét ry, som metalfans har."

"Min kæreste lytter meget til Tool, så det er festivalens vigtigste koncert for os. Vi har også tidligere set A Perfect Circle og Puscifer, der er sideprojekter til Tool. Slipknot på fredag skal også oplevelse, for de røg på anlægget, da jeg var en sur teenager." 

Gry Flügge Terjesen, 25, barmanager og fra Norge:

Gry.jpg

"Jeg er norsk, så jeg kan bedst lide metal fra Norge. Kvelertak er fede og spiller metal i den gamle norske stil med nordisk mytologi og tungy rytmer. Dem skal jeg se på lørdag her på Copenhell."

"Metalmusikken tiltrak mig, fordi de første bands gik mod stereotypen og havde et andet udtryk, men i dag er genren selv blevet en stereotyp. Derfor lytter jeg mest til de gamle bands."

Miranda Foxall, 18, og er fra det sydlige Sverige:

Miranda.jpg

”Metal er vred musik for glade mennesker. Jeg har hørt heavy, siden jeg var syv år gammel, og fra jeg var 12 år, har jeg været med på Swedish Rock Festival, som ligger tæt på, hvor jeg er vokset op. Men i år ville jeg gerne prøve en ny festival, og Copenhell er fantastisk. Jeg skal høre Tool og Slipknot. Min bedste koncertoplevelse nogensinde er med Slipknot.”

Angie Leon, 30, børnehavelærer i København og er fra Philadelphia i USA:

Angie.jpg

”Jeg er på Copenhell for tredje gang. Det er den bedste musikfestival, der findes. Alle er venlige og tager vare på hinanden. Vi kender ikke særligt mange af de andre, og vi har hver vores favoritgenrer, men vi er alle medlemmer af det samme fællesskab. Min største koncertoplevelse fik jeg her i 2017, da jeg så Batushka.”

Elin Berg, 27, hudterapeut og er fra Ystad i Sverige:

Elin.jpg

”Det er mit tredje Copenhell. Jeg synes, at festivallen har noget ekstra i forhold til andre. Det er mere råt og sejt her – både hvad angår musikken og gæsterne. Men samtidig er alle glade og søde ved hinanden. Jeg skal høre Slash i år. Min bedste koncert nogensinde var på Copenhell sidste år, da jeg så Parkway Drive.”