De splitter simpelthen redaktionen. New Balances tudegrimme (eller topstilede) 1906 loafers har formået at splitte Euromans ellers synergiske redaktion op i to: Dem, der synes, New Balance 1906L er pæne. Og dem, der har smag.

”Loaferen er en tilføjelse til New Balance’s i forvejen stærke line-up. Skoen er baseret på den atletiske 1906D og kombinerer mesh og læder i en loafer-/sneaker-hybrid. Jeg synes, det er en vellykket leg med silhuetterne,” siger Euromans moderedaktør, Kenneth Pihl Nissen.

Han tilføjer, at dette loafer/sneaker-muldyr imidlertid ikke er første gang, New Balance er sluppet (godt) afsted med at lege med silhuetterne. I forvejen findes New Balance 2002RMK, der ligner et (had)barn mellem en slip-on sandal og din fars gamle 991’ere.

Magnus Fuglsang, der arbejder som journalist for Euroman, hvor han blandt andet skriver om mode, deler ikke helt samme begejstring for muldyret.

”Jeg kommer til at lyde som en mand uden humor, hvilket nogle også vil påstå er sandt, men de symboliserer på værste vis, hvordan modeverden efterhånden kun handler om gimmicks og collabs. Det er lette kalorier og en billig måde at gøre sig bemærket i den evindelige strøm af tøj- og skoudgivelser,” siger han.

Noget, alle dog kan blive enige om, er, at det stod allerværst til i februar, da New Balance lancerede sine 1906-loafers i en Hulk-grøn farve: De var simpelthen så grimme, at det halve minsandten havde været rigeligt.

”Der afskrev jeg personligt skoene. Men sidenhen er der både blevet vist en sølv colorway og en lyseblå colorway, der er væsentligt mere brugbare, og de er dermed tilbage på min radar,” siger moderedaktør Kenneth Pihl Nissen om den grønne farve, der virkede til at være et skrig efter hjælp.

For Euromans moderedaktør afhænger det hele af, hvordan man styler skoene. Mens de grønne er noget, de færreste kan slippe afsted med, påpeger han nemlig, at de lyseblå sagtens ville kunne passe ind i hans garderobe:

”Man skal bare tage dem på til et rimeligt klassisk outfit – f.eks. en par brede mørkeblå jeans og en god strik. Men hvis du ikke kører et klassisk outfit, og skoene derimod blot er en af det utal af sæsonens tendenser, som du iklæder din krop i, så er chancen for at tendere fashion victim stor.”