Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

5 gode råd til hvide sneakers

Foto: Getty Images Hvide sko på deres oprindelige hjemmebane sammen med Jimmy Connors under Wimbledon i 1985.

5 gode råd til hvide sneakers

Kombinationen af kridhvide sneakers og dansk forår kan være udfordrende, så sørg for at give dem et par omgange sprayimprægnering før brug. Det beskytter dem ikke 100 %, men gør dem mere modstandsdygtige i regnvejr og mod overfladiske pletter.
 
Byens smog efterlader nemt sort snavs på siden af sålen ved selv den mindste brug. Et gammelt håndklæde eller en todelt engangssvamp, brandvarmt vand, et par dråber opvaskemiddel og lidt knofedt gør underværker efter brug. Selv efter en bytur, hvor skoene kan være dækket til af natklubsnask, er varmt sæbevand og et håndklæde ofte redning nok. 

Træk snørebåndene ud, og læg dem i blød i brandvarmt (og rent) opvaskevand i et par timer. Tør dem ved at trække dem gennem håndklædet. Som regel står de som nye efter vask. Hvis ikke, kan det betale sig at investere i et par nye. De får skoene til at se overraskende nye ud. 

Ved rengøring af skoenes overdel er det værd at tage hensyn til, at ikke alle sneakers er i lige god kvalitet. De fleste lædertyper tåler en del skrubben, men vær gelinde omkring områderne, hvor dine tæer bøjer. Her krakelerer læderet nemlig lettere. Giv gerne skoene lidt gennemsigtig skocreme efter vask. Det gør dem mere smidige og læderet mere langtidsholdbart. 

Husk, at dyb mørkeblå denim og hvide sneakers er et ulykkeligt match. Det ser godt ud langt fra, men langtfra godt ud tæt på. Hvis indigofarven kommer i kontakt med det hvide læder, smitter den oftest af, og den er stort set umulig at få af igen. 

I 1971 vinder tennisspilleren Stan Smith US Open i et par Adidas Robert Haillet. Stan Smith ender året som verdens nummer et, og Adidas omdøber deres sko efter Smith. Det havde afgørende betydning for Adidas’ gennembrud. Der er sidenhen solgt over 40 millioner par, og skoen har fået en renæssance i 2014 med flere nyfortolkninger. 

LÆS OGSÅ: De 19 mest ikoniske sneakers gennem tiderne

LÆS OGSÅ: Mode-cheferne: 11 sko der vil dominere 2016

LÆS OGSÅ:  Årets mest hypede adidas-sneaker: Se alle de kommende varianter