Jon Atli, frisør hos Naboløs

Hvilke frisurer er populære for tiden?

”Det er sjove tider. Hårmoden er nærmest unisex. Det er lidt som i 60’erne, hvor håret får noget længde og gerne har den samme længde over det hele. En meget populær frisure for tiden, der ovenikøbet har et skønt navn, er den såkaldte bro flow. Her sidder håret løst og lidt tilfældigt. For tiden er Mick Jagger en stor inspiration for både mænd og kvinder, særligt 80’er-udgaven af Mick Jagger kan man med fordel bruge som reference.”

Hvem udover Mick Jagger skal man lade sig inspirere af?

”Jeg har altid været en britpop-fyr, sikkert fordi jeg var teenager i 90’erne. Og britpoppen fylder virkelig meget for tiden. Oasis, Blur, The Stone Roses. Det er et sjovt mix mellem 60’erne, 80’erne, 90’erne og midten af 00’erne. Men der er selvfølgelig også noget, der på vej ud.”

Ja, og hvad er det så?

”Jeg bliver nødt til at nævne, at frisurer selvfølgelig er personlige, og at folk skal gøre, hvad der føles rigtigt for dem. Men de skarpe linjer og ekstreme fades er på vej ud. Den overstylede fodboldspiller-vibe er ikke moderne mere. Og det, synes jeg egentlig, er fint. Grænserne bliver mere udviskede, håret må godt være rodet, og frisurerne er ikke lige så maskuline som sådan.”

Henrik Helm Eskildsen, frisør hos Meome

Hvilken frisure skal man have, hvis man vil være med på moden?

”Så skal man jo simpelthen have længde på. Vi har den klassiske wolf cut, der egentligt har været meget populær i dameafdelingen i noget tid, og som nu har bevæget sig hen til herrerne. Det er en videreudvikling af mulleten, der ellers var meget populær sidste år. Nu skal det bare være langt og vildt over alt, ikke kun i nakken.

Derudover er frisurer, der har et lidt old money flow over sig, meget populære. Vi ser flere og flere gutter med mellemlangt hår i en lidt tilfældig midterskilning. Det er det, vi kalder ’Gentleman’s cut’. Jeg kalder det for fingerhår, for det er sådan noget, hvor man står op om morgenen og tager lidt vand på fingrene og kører dem gennem håret. Det er en klassisk, pæn frisure.”

Hvem kommer folk ind med et billede af?

”Det er sjovt, for det plejer at være sådan, at drengene kommer ind med et billede af Beckham, Messi eller en anden, de gerne vil klippes som. Men vi ser mere og mere, at mænd kommer ind med hele moodboards over, hvordan de vil klippes. Der er en tendens til, at man gerne vil være en ener.” 

Hvilken frisure håber du at se færre af?

”Der er de her kære, søde drenge, der går rundt med meget hår på toppen og skin fade i siderne. Det, synes jeg, man skal holde sig fra.”

Mads Stig, ejer af Mads Stig Studio

Hvad tror du kommer til at fylde på hårscenen i foråret?

”Jeg oplever, at folk gerne vil have længere hår igen. Det er der helt klart en tendens til. Faktisk er det lidt inspireret af slikhåret, hvor der skal være noget længde, man kan rode med. Vi har også set mullet-tendensen mange steder, men det har udviklet sig til, at nakkehåret er lidt passé, men hele frisuren i stedet bliver klippet ’uklippet’. Altså, det er lidt mere loose og casual i udtrykket.”

Hvad er til gengæld på vej ud? 

”Faden. Det er generelt ikke noget, mine kunder efterspørger, men det er ikke noget, vi ser i modebilledet længere. Omvendt er det store barbermarked helt klart kommet for at blive, så vi kommer stadig til at se mange fades i gadebilledet. Det er jeg sikker på.”

Hvem bør man kigge i retning af for inspiration?

”Jeg synes, at folk generelt de seneste par år har kigget meget tilbage i tiden. Især i retning af én som David Beckham efter hans Netflix-dokumentar. Der var mange af hans frisurer fra 90’erne og 00’erne, der blev efterspurgt igen. Det er sjovt, for han har været en, der virkelig styrede tendenserne i alle de 20 år, jeg har været frisør. Og han gør det stadig, for folk er også nostalgiske.”