Vild med tacos, ceviche og mezcal? Så bør du besøge Mexicos gastronomiske hovedstad scroll-down

Vild med tacos, ceviche og mezcal? Så bør du besøge Mexicos gastronomiske hovedstad

Alle, der har været i Oaxaca, får et drømmende blik i øjnene som kun gudesmuk kystlinje og fremragende mad kan frembringe. Regionen i det sydlige Mexico stormer frem. Vi guider til det bedste, du kan spise og drikke i regionens hovedby.

Af Karin Wimark
Foto: Unsplash / Karin Wimark
Rejser Euroman

DET BOBLER AF HISTORIE, stolthed og kreativitet. Travle markeder, boder, barer og tavernaer, som ligger side om side med ikoniske bygninger og katedraler. Frisk fisk og lokalt køkken. Her vil man gerne spise sig gennem tilværelsen.

Oaxaca, Mexicos gastronomiske hovedstad, er stedet, når det kommer til mad og drikke. En stor del af ansvaret kan tilskrives den mexicanske stjernekok Enrique Olvera. Han driver en af landets bedste restauranter i Mexico City, men det var i Netflix-serien ’Chef’s Table’, at han gav et så velnæret blik ind i byens vibrerende madkultur, at turister med appetit på andet end bare at dase ved stranden siden har sat kursen i hobetal mod Oaxaca.

I Olveras afsnit af ’Chef’s Table’ bliver man klogere på, at mange af regionens mest berømte retter stammer fra de år, hvor zapotekerne slog sig ned i Oaxaca-dalen. Eksempelvis mole, tamales og tlayuda. Men Oaxaca er meget mere end det. Hovedbyen Oaxaca de Juarez er nemlig også kendt som arnestedet for mezcal. På snart sagt hvert gadehjørne i byen kan du træde ind på en bar og drikke den populære agave-spiritus. Og lige uden for centrum af Oaxaca ligger omkring 50 palenques, gårde, hvor agave bliver dyrket og mezcal brygget. 

Flere og flere danskere får også øjnene op for Oaxaca, og vi er rejst i forvejen for at finde de bedste steder i byen, der altid smager af mere.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Ferie, Guide og Mad