Hvor skal man spise morgenmad?

”Der er faktisk rigtig mange gode brunch- og morgenmadssteder her i Prag. Men dem, min kæreste og jeg oftest besøger, er Venue og Sodo Bistro.

Ejerne af Sodo Bistro driver en populær Instagramside, der hedder ’Taste of Prague’, hvor de først og fremmest anmelder og anbefaler Prags spisesteder, men også rejser rundt i verden for at blive inspireret. På en af deres rejser var de i Danmark, og det var her de blev inspireret til at åbne Sodo, så deres menukort minder derfor lidt om det, man ville finde på et klassisk morgenmadssted i København. Man kan fx få en helt simpel morgenmadstallerken med et blødkogt æg, surdejsbrød, ost og marmelade.

Hvis man er til en lidt mere moderne brunch, er Venue stedet. Her kan man få lækre avocadotoast, scrambled eggs og virkelig gode pandekager.”

Hvor skal man shoppe?

”Er man til high-end butikker, skal man shoppe på gaden Parizska, der ligger i den gamle bydel. Her ligger alle de eksklusive butikker. Men hvis man er mere til butikker som Zara og Adidas, skal man shoppe på Wenceslas Square og Na Prikope.

Hvor skal man spise frokost?

”Selvom jeg bor i Tjekkiet, er mit absolutte yndlingskøkken det italienske. Derfor er mit go-to sted hernede også en italiensk restaurant. Den hedder La Piccola Perla, og, som navnet antyder, er det en lille perle. Det er en lille autentisk restaurant, der er helt low key, og så skal man bestille deres pennette pollo spinaci e panna, der er en pastaret med spinat og kylling. 

En anden god restaurant, hvor man kan nyde en skøn frokost, er Kampa Park, hvor man kan få alt fra et stykke lækker fisk til kød og pastaretter. Restauranten har en skøn placering med udsigt til Karlsbroen.”

Hvor skal man sove?

Four Seasons Hotel Prague er et godt bud. Det ligger i den gamle bydel, så man bor meget centralt i forhold til diverse seværdigheder og shopping. Derudover har hotellet flot udsigt til Karlsbroen og Borgen, der begge bliver lyst op om aftenen. ”

Hvor skal man spise aftensmad?

”Det fantastiske ved Prag er, at det er en by med absurd mange gode spisesteder til billige penge. Mit yndlingssted at spise aftensmad er selvfølgelig en italiensk restaurant: Casa De Carli er en familieejet restaurant med fokus på kvalitet og detaljen. De serverer virkelig lækkert mad, hvor jeg blandt andet kan anbefale, at man bestiller deres vitello tonnato og tiramisu på menukortet.

Hvis man er til en god bøf, så er restauranten George Prime Steak et sikkert valg. Der sidder man i smukke omgivelser, mens man får en bøf af sindssyg god kvalitet. Og som en ekstra bonus, kan man få bearnaisesovs til.

Derudover er traditionelt tjekkiske restauranter selvfølgelig også værd at nævne. Det er ikke den mad, jeg spiser mest af, for det er lidt for tungt til mig smag. Det er typisk noget med svinekød, kartoffelmos og sovs, og på den måde kan det måske godt minde lidt om dansk mad. Men restauranten U Mateje er et godt bud på et sted, der serverer god tjekkisk mad.”

Hvor skal man drikke kaffe?

”Prag er en by, som er lige så gode til kaffe og kagekonceptet, som vi er hjemme i Danmark. Der er et utal af caféer og bagerier med både god kaffe og gode kager. Min kæreste og jeg har to stamcafeer, der ligger i nærheden af hvor vi bor. De hedder Cafe Misto og La Forme, og vi går gerne derhen for at få vores eftermiddagskaffe. Hos La Forme kan man få et glimt af Danmark, da de blandt andet har spandauer og kanelsnegle.

Er man inde i midtbyen kan jeg anbefale Bakeshop og EMA espresso Bar, der begge laver en rigtig god kop kaffe.”

Hvor skal man drikke drinks?

”I Prag drikker man jo rigtig mange øl. En halv liter øl på en restaurant koster mellem 15-20 kr., hvis du holder dig fra turistfælderne. Det er nærmest på hvert gadehjørne, der ligger tjekkiske barer og restauranter, hvor tjekkerne står og nyder deres kæmpe glas øl.”

Hvilke aktiviteter skal man lave i Prag?

”Når man kommer til Prag, er der selvfølgelig nogle seværdigheder, der er must see: fx Karlsbroen, Borgen, det Astronomiske ur og Dancing House. Prag er en gammel by med en masse smukke bygninger og historie, så det er også en oplevelse blot at trisse lidt rundt i gaderne.

Derudover er byen også kendt for sine utallige grønne områder. Min kæreste og jeg bruger mest de to parker Letna Park og Stromovka Park. Letna Park har en fantastisk udsigt udover hele byen, og så ligger den meget tæt på min hjemmebane Epet Arena.”