England har én af EM's stærkeste trupper. Kommer fodbold endelig hjem? scroll-down

England har én af EM's stærkeste trupper. Kommer fodbold endelig hjem?

Skal det lykkes denne gang, eller misser England igen en stor titel, så de fremdeles må nøjes med at klamre sig til VM-trofæet fra 1966? Tidligere Liverpool- og landsholdsspiller Jamie Carragher tvivler på, at det bliver denne gang.

Af Kurt Lassen
Foto: Getty Images
Sport Euroman

SLAGSANGEN RUNGEDE som et ekko og en markering af det, der var engang. Op til EM-slutrunden i 1996 på hjemmebane istemte englænderne omkvædet ”It’s coming home, football is coming home” med reference til spillets hjemland og VM-titlen 30 år tidligere samme sted. Nu skulle det være igen. Og så selvfølgelig ikke alligevel. For i slutrunder spiller man både med straffesparkskonkurrence og tyskere. Godt nok vandt England endelig én over Spanien i kvartfinalen, men i semifinalen gik det galt, da Gareth Southgate brændte englændernes sidste straffespark. Mod tyskerne. Bye-bye igen.

’Three Lions’ var titlen på slagsangshittet og samtidig i årtier kælenavnet for det engelske fodboldlandshold, der siden VM-titlen på Wembley i 1966 er gået så gruelig meget grumt igennem og aldrig i titelforstand har formået at bringe fodbolden hjem igen. Pokalskabet skriger efter en makker. Men nu kommer den i hvert fald hjem på eget græs med engelske EM-gruppekampe, semifinale og finale på Wembley.

Slagsangen fra 1996 levede videre som fast slutrundeindslag og kulminerede i et sandt SoMe-akkompagnement til Englands bestræbelser på at gå hele vejen ved VM i Rusland i 2018. En sand landeplage i såkaldte meme- og Twitter-versioner, som det halve af England i optimismens navn var leveringsdygtige i. Nu med førnævnte Gareth Southgate på trænerposten og denne gang ikke i foroverbøjet erindring om det brændte straffespark hjemme på Wembley i 1996. Denne gang formåede han rent faktisk at vinde en straffesparkskonkurrence over Colombia, inden hans mandskab røg ud i forlænget spilletid i semifinalen til Danmarks banemænd, Kroatien.

Se, hvad vi ellers skriver om: EM