Jacob Rasmussen
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Styling: Kenneth Pihl Nissen. Grooming: Mads Stig. Jakkesæt Farah til 1.895 kr. hos zalando.com. Skjorte Mfpen til 1.450 kr.

U21-profilen Jacob Rasmussen: "Jeg er mere kendt i Italien, end jeg er herhjemme"

Europamesterskaberne for U21-landshold i fodbold løber af stablen i Italien og San Marino denne sommer. Danmark stiller op med en slagkraftig gruppe af spillere, der har kendt hinanden siden deres spæde ungdom. De drømmer om at gå hele vejen til finalen.

Jacob Rasmussen

21 år, Empoli (skifter til Fiorentina denne sommer for omkring 50 millioner kroner), midterforsvarer

”Da jeg var lille, spillede jeg i Næsby. Senere kom jeg til prøvetræning i OB, men de sagde, at jeg ikke var god nok. Mens jeg spillede i Næsby, blev jeg udtaget til U16-landsholdet, og så ville OB alligevel gerne have mig. Derfra gik det hurtigt. Det var dog først, da jeg skiftede til Schalke 04 som 17-årig, at det for alvor gik op for mig, at jeg havde talent.”

”Jeg vil mene, at jeg er stærk i mit pasningsspil, taget i betragtning af, at jeg er forsvarsspiller. Og jeg er klog. Jeg er ikke den hurtigste, men jeg er den klogeste. Min positionering er god, og jeg er fin i luften. Jeg er en slags moderne, teknisk forsvarsspiller.”

”Min makker i forsvaret på U21-landsholdet, Joakim Andersen, spiller også i Italien (i Sampdoria, red.). Det er helt sikkert en fordel for os. De mest basale ting, vi lærer, er de samme på tværs af de italienske klubber. Det gør, at vores kommunikation på banen bliver rigtig god. Vi ved, hvor vi har hinanden, og vi dækker godt af for hinanden.”

”Jeg er helt sikkert mere kendt i Italien, end jeg er herhjemme.
Men jeg har virkelig intet behov for, at folk ved, hvem jeg er. Heldigvis er italienere ret gode til at respektere, når jeg er ude med mine venner eller min familie. Hvis jeg var Cristiano Ronaldo, var det nok noget andet.”

Rasmussen og Ingvartsen.jpg

Marcus Ingvartsen (t.v.): Jakke Whyred til 2.200 kr. Skjorte Sunflower til 1.200 kr. Bukser Dickies til 450 kr. Sko Closed til 1.600 kr. Ur Rolex Datejust er Marcus’ eget.

Jacob Rasmussen (t.h.): Jakke Arket til 1.750 kr. Polo Filippa K til 700 kr. Bukser COS til 650 kr. Sneakers Converse til 700 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold, Landsholdet og Italien