Mikkel Duelund
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Styling: Kenneth Pihl Nissen. Grooming: Mads Stig. Jakke Weekday til 500 kr. Rullekrave Hummel Hive til 350 kr. Bukser Mads Nørgaard til 900 kr.

U21-profilen Mikkel Duelund: "Alt i udlandet kører ikke bare på skinner"

Europamesterskaberne for U21-landshold i fodbold løber af stablen i Italien og San Marino denne sommer. Danmark stiller op med en slagkraftig gruppe af spillere, der har kendt hinanden siden deres spæde ungdom. De drømmer om at gå hele vejen til finalen.

Mikkel Duelund

21 år, Dynamo Kiev, offensiv midtbanespiller

”Det betyder alt for mig at trække den rød-hvide trøje over hovedet. Én ting er selve kampene, der altid er et stolt øjeblik for mig, men også bare det at være en del af U21-landsholdet betyder meget. Når man som jeg bor i udlandet, er det fedt at komme hjem og hilse på alle de gamle drenge igen.”

”Jeg er en offensiv midtbanespiller, der godt kan lide at have bolden, være involveret i spillet og sparke på mål. Det er nok både min styrke og min svaghed. Nogle gange vil jeg måske have bolden lidt for meget. Men under slutrunden vil jeg rigtig gerne bidrage både med mål og assists.”

”Jeg har nu været et år i min ukrainske klub, Dynamo Kiev. Jeg har skullet vænne mig til, at alt i udlandet ikke bare kører på skinner. Der har været en enorm sprogbarriere. Det er mindre end én procent af ukrainerne, der taler engelsk. Jeg har lært en masse russisk, og nu forstår jeg 50 procent af, hvad folk siger. Derudover har jeg selvfølgelig flyttet mig spillemæssigt, fordi jeg i Dynamo Kiev spiller med nogle lidt bedre spillere og mod nogle lidt bedre hold, end jeg gjorde i min gamle klub, FC Midtjylland.”

Duelund og Nissen.jpg

Rasmus Nissen (t.v.): Skjorte Our Legacy til 1.945 kr. Bukser Closed til 1.200 kr. Ur Patek Philippe Geneve er Rasmus’ eget.

Mikkel Duelund (t.h.): Jakke Martin Asbjørn til 2.700 kr. Skjorte Sunflower til 1.000 kr. Bukser Mads Nørgaard til 900 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold og Landsholdet