Det ønsker vi os i denne uge #16

Det ønsker vi os i denne uge #16

No two ways about it, vi skal have fyret op under ugens liste. Tak for den fine respons i sidste uge, det løftede lige barren for, hvad jeg gerne vil smide jeres vej fremover. Jeg er ved at drukne i min kalender i denne uge, men derfor skal I jo ikke snydes.

Undskyldninger er der nok af, her er ugens udvalgte:
______________________________________________________________________________Første stop på ugens liste er hos Beats by Dr. Dre, der under stort ståhej blev købt af Apple, og gjorde Dr. Dre (endnu mere) ustyrligt rig. Siden købet har man hverken set eller hørt meget fra parterne, med tidligere på ugen sendte Beats så en opdateret version af deres ’Solo2 Wireless’ på gaden. Eneste signifikante ændring er, at du nu kan erhverve Solo2 i de tre farver, som iPhone 6 er produceret i - således kan du matche helt og aldeles på gadget-fronten.

Jeg har aldrig rigtigt været til Beats og foretrækker fx danske AIAIAI, som jeg også tidligere har skrevet om - men de nye farvevariationer giver dem dog et noget mere classy look end sædvanligt. Udover at være trådløse i op til knap 10 meter, udstyret med indbygget mic og have 12 timers batteritid, så har de også fintunet akustikken en smule, således at din lydoplevelse er blevet bedre.

Solo2 Wireless kan erhverves nu på deres side, og udover iPhone-farverne kan de shoppes i fire andre farver. Og så glæder jeg mig til at se, om der er hold i rygterne om det fælles streamingprojekt med Zane Lowe i spidsen. Fingers crossed.

Pris: ca. 2100,-


______________________________________________________________________________Jeg faldt over det her drøn af en cykel i sidste uge, og uden at vide særlig meget om cykler generelt, virker denne her yderst imponerende. Det er den pensionerede (og legendariske) ramme-bygger, Duncan MacIntyre, der sammen med Anton Dekker står bag ’The Vicious Cycle’.

Cyklen er udstyret med costume-lavede carbon-hjul, Vredenstein-dæk og naturligvis Duncan MacIntyres originale rammedesign fra 80’ernes Track World Championship - nu bare delvist beklædt med kobber.

Hele ensemblet er selvsagt fabrikeret i hånden fra bunden, så udover en djævelsk pæn cykel, er kvaliteten også top notch. Og som de selv nævner, er Vicious Cycle resultatet af godt gammelt håndværk med moderne komponenter.

Listen af specifikationer er imponerende lang, så hop forbi deres side og tjek det ud. Som du nok allerede har regnet ud, er prisen skyhøj. Og cyklen produceres da også kun på bestilling og kun i 10 eksemplarer i alt.

Pris: ca. 34.000,-
_____________________________________________________________________________Jeg har altid været lidt skeptisk omkring Philips ’Hue Light’, som eftersigende skulle gengive dagslys, men da jeg forleden var forbi min gamle trommementors øvelokale, havde han sådan en stående, og den virker sgu.

Nu har Philips så smidt en opdateret version på gaden, nemlig ’Hue Go’. Konceptet er det samme, men størrelsen er mindre, og så er den udstyret med et batteri, så du nemt (og ledningsfrit) kan flytte den fra rum til rum.

Designet er simpelt og elegant, og som noget nyt lancerer Philips en tilhørende app, så du selv kan vælge både lysstyrke såvel som farven på lyset. Derudover kan du som altid indstille lyset til at tænde på et bestemt tidspunkt, så du fx vågner til ’dagslys’ uanset vejret.

Hue Go ryger i salg senere på måneden til en fin pris, og så har den vundet en plads øverst på min ønskeseddel.

Pris: 745,-
 ______________________________________________________________________________Så vidt jeg husker, er det ved at være et par uger siden, der har været bøger på listen - så derfor har jeg to med på listen i denne uge. Den første er ’Antarktis’ af Gerry Johansson, og jøsses hvor er den flot. Den svenske fotograf tog billederne i 2001 på en research tur til de mere øde dele af Antarktis, og de er spredt ud på 64 sider i hardcover.

Det er Libraryman, der har stået for fremragende edit og design på bogen, og oplaget er på 700. Selvom den er i den lidt dyre ende, har jeg allerede klikket mit eksemplar hjem.

Pris: 550,-

______________________________________________________________________________Fuji løftede i sidste uge sløret for en ny variant af deres ’Instax Mini 90’. Eneste ændring er egentlig farven, som de har døbt ’brown leather’. Og selvom farven ikke gør noget godt for designet, er selve maskineriet godt udført.

Instax Mini er produceret i børstet metal, og blandt andet udstyret med automatisk flash og et solidt batteri - og så udskriver den selvsagt billederne on the spot.

Herligheden kan erhverves hos Amazon nu.

Pris: 1160,-
Link til billeder og shop:

______________________________________________________________________________Jeg er ret vild med hele kobber, brass, guldtendensen i indretning - så længe du ikke går helt galore i dit hjem med bling på alle parametre. Minimalux har netop redesignet deres ’Hash’-bookshelf, og den er virkelig godt udført.

Den består af 33 brass barer, som er samlet med enorm præcision, hvilket sikrer et højt finishniveauet. Hash er bevidst ikke lakeret, således at den med tiden får en naturlig patina (kan undgås, hvis man selv pudser den ind i mellem).

Hash fås også i spejlpoleret rustfrit stål, hvis du er til et lidt mindre iøjefaldende udtryk. Eneste minus? Mængden af dollars, du skal have op af lommen.

Pris: 70.500,-
______________________________________________________________________________


Og så lander vi som lovet på endnu en bog. Bogen er døbt ’Brask Studio Visit’, og det er danske kunstsamler Jens-Peter Brask, der står bag, og den handler om, ja Brask på studio visit…

Han har besøgt flere prominente danske, såvel som udenlandske, kunstneres atelierer og givet et indblik bag facaden - blandt andet kommer man indenfor hos Tal R, Michael Kvium og Julian Schnabel.

Brask Studio Visit er hardcover og strækker sig over 272 sider. Normalt skal man kigge udenlands for at erhverve bøger som denne, men du kan shoppe denne hos Norse Projects - så sparer du også en mindre formue i levering.

Pris: 350,-
Link til billeder og shop:

Som altid, hvis du har tips, ris, ros - eller bare lyst til at sige hej, så smid en kommentar eller skriv mig en email på oscarjantzen[at]me.com

Husk at nyde solen - vi ses i næste uge!

LÆS OGSÅ: 5 geniale cykelgadgets

LÆS OGSÅ: 30 lækre objekter i dansk og international design

LÆS OGSÅ: Nu bliver Tinder endnu vildere

Se, hvad vi ellers skriver om: Gadgets