Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Den absolut ultimative dessert? Kombinér hvid chokolade, honning og caviar

Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Den absolut ultimative dessert? Kombinér hvid chokolade, honning og caviar

Opskrift:

Den absolut ultimative dessert? Kombinér hvid chokolade, honning og caviar

Dessert for de særligt stræbsomme.

printer Print
plate 4 personer

Ingredienser

Chokoladecreme

  • 150 g hvid chokolade 
  • 5 dl fløde 
  • 1 spsk. caviar (evt. Gastro Unika Gold)

Honey comb

  • 1 dl vand
  • 340 g sukker
  • 170 g flydende honning 
  • 1 tsk. vanilje-ekstrakt (kan udelades)
  • 2 spsk. bagepulver

Yuzu/honning-vinaigrette 

  • 1,5 dl yuzu-saft 
  • 2 dl flydende honning 
  • 2 dl koldpresset rapskimolie 

Yoghurtis

  • 500 g sukkerlage (250 g sukker og 250 g vand varmes i lille gryde, til sukkeret et smeltet) 
  • 375 g glukosesirup 
  • 1 spsk salt 
  • 38 g skummetmælkspulver 
  • 5 g agar agar 
  • 1,5 liter sødmælk 
  • 0,5 liter piskefløde 
  • 750 g græsk yoghurt 
  • 0,5 liter yuzu-saft
  • 150 g honning 

 

Sådan gør du:

Chokoladecreme

  1. Fløden varmes op til lige under kogepunktet og hældes derefter over chokoladen, mens der piskes med et piskeris eller blendes med stavblender. Den skal piskes godt i 2-3 minutter. 
  2. Kom den derefter i en sprøjtepose.
  3. Hvid chokoladecreme sprøjtes i bunden af en lille skål, og vinaigrette dryppes rundt om cremen. Honey comb knuses i små stykker og drysses ovenpå. En kugle yoghutis lægges på cremen. 
  4. Lav en lille fordybning i isen med en varm ske, og placer caviar ovenpå.

Honey comb

  1. Vand, sukker og honning kommes i en gryde og bringes forsigtigt i kog ved medium varme. Undgå for meget omrøring. Blandingen varmes op til 150 grader. 
  2. Når temperaturen har nået 150 grader og har en gylden farve, tilsættes bagepulveret, mens der piskes med et piskeris. Karamellen vil nu begynde at boble, og mens den vokser, hældes den i et fad med bagepapir. 
  3. Lad den køle et par timer, til den er helt hård, og så er den klar til brug.

Yuzu/honning-vinaigrette 

  1. Yuzu og honning varmes forsigtigt op, indtil honningen er smeltet, og du har en ensartet væske. Den koldpressede rapskimolie tilsættes forsigtigt under omrøring.

Yoghurtis

  1. Sukkerlage, agar agar, glukosesirup, salt og skummetmælkspulver varmes op i en gryde til 100 grader og køles efterfølgende ned, til det er lunt.
  2. Når sukkermassen er kølet ned, tilsættes de resterende ingredienser, og det hele stavblendes og køres på ismaskine.