Rising Star: The Making of Barack Obama

Rising Star: The Making of Barack Obama

Ny bog: Barack Obama droppede sin tidligere kæreste, fordi hun ikke passede ind i hans politiske karriere

Biografien ‘Rising Star: The Making of Barack Obama’ tager et kritisk kig på ekspræsidentens fortid.

Inden Michelle Obama kom ind i billedet, havde Barack Obama en anden kæreste, som han friede til i 1986. Men forholdet løb ud i sandet, da Barack Obama angiveligt valgte sin politiske karriere frem for sit privatliv. Det påstår i hvert fald en ny bog af en respekteret forfatter.

Hans kæreste i 80’erne hed Sheila Miyoshi Jager, og hun arbejder i dag som professor på Oberlin College. Hun fortæller i den nye bog ‘Rising Star: The Making of Barack Obama’, hvordan det var at date USA’s kommende præsident i den periode.

LÆS OGSÅ: Canadisk ø tilbyder dig et job og et stykke land, hvis du vil flytte dertil

Ifølge Sheila Miyoshi følte Barack Obama i en ret tidlig alder et ‘kald’ om at blive USA’s kommende præsident. Derfor blev det også vigtigere og vigtigere for ham at identificere sig som afroamerikaner, lyder det i bogen.

Men en sort politiker fra Chicago kunne ikke have en hvid ægtefælle, var tankegangen dengang hos Barack Obama, ifølge den tidligere kæreste. Tidligere havde flere afroamerikanske politikere mistet sympati blandt deres vælgere, hvis de havde en hvid ægtefælle.

Den fejl ønskede Barack Obama ifølge den nye biografi ikke at gå.

LÆS OGSÅ: Han forsvarer skattesvindlere og momsfuskere: ”Jeg har aldrig siddet tilbage med skyldfølelse”

Som 25-årig blev Barack Obama pludselig meget ambitiøs meget hurtigt, og diskussioner om race og politik blev overvældende i forholdet mellem Sheila Jager og Barack Obama.

“Ægteskabsdrøftelserne blev trukket i langdrag.” Og de blev overskygget af “Obama’s kvaler over de centrale problemstillinger i hans liv… race og identitet,” siger Sheila Jager i biografien.

 

Hun mener, at Obama blev fanget mellem kvinden han elskede og den skæbne, som han vidste var hans. De to blev dog ved med at se hinanden i et stykke tid. Ifølge bogen også efter, at Barack Obama havde mødt Michelle Robinson. Kvinden, vi i dag kender som Michelle Obama.

Biografien ‘Rising Star: The Making of Barack Obama’ udkommer den 9. maj og er skrevet af forfatteren David Garrow. Han har tidligere vundet den prestigefyldte Pulitzer Prize for sin biografi om Martin Luther King Jr.

LÆS OGSÅ: Andreas Mogensen: Når jorden ikke er nok

LÆS OGSÅ: Jan Grarup: "Jeg er ikke den første krigsreporter i verdenshistorien, der har fået tillagt mig et for stort alkohol- og stofindtag"

LÆS OGSÅ: Google-boss: Her er de to eneste måder at holde på virksomhedens bedste medarbejdere