Der står en tørretumbler og en vaskemaskine midt i køkkenet, begge to uudpakkede.

Ellers er der ret tomt i lejligheden, som Nicholas Westwood Kidd lige er flyttet ind i. Han troede, at leverandøren ville installere den, og er nu i tvivl om, hvorvidt man selv kan gøre det, eller om man skal have en fagmand på sagen. Hvordan tingene ellers skal gå, er han mindre usikker på.

”Jeg tror, jeg er blevet voksen. Jeg har fast kæreste. Jeg har fået en større ro i mig selv i alt, hvad jeg foretager mig. Jeg har aldrig haft så optur over mit liv som lige nu, ”siger rapperen, som der har været relativt stille omkring på det seneste i forhold til, hvor eksponeret han var for bare et par år siden. Selv om han udgav et album sidste år og har en ny ep på vej.

Måske er danskerne blevet trætte af ham, måske har mediemaskinen tygget ham igennem og spyttet ham ud igen. Måske er det fordi, han gør, hvad han kan for ikke at udtale sig for meget eller vise sig på røde løbere. Ifølge ham selv er det i hvert fald ikke noget savn ikke at blive genkendt i Brugsen eller være på forsiderne længere:
 
”Det er vildt rart. Det er en stressfaktor at være en offentlig person.”

Du frygter ikke at ryge ud i glemslen?

”Overhovedet ikke. Den musik jeg kommer til at sende ud i løbet af det næste års tid er så god, så folk bliver nødt til at forholde sig til mig. Men hypen kan jeg godt undvære. Mine tweets kommer ikke på forsiden af Metroexpress.”

Bliv ven med os på Facebook
 
LÆS OGSÅ: Se video: S!vas' ghetto-hymne flyttet til velhavernes reservat

Hvad har opmærksomheden gjort ved måden, du ser dig selv? 

”Alle skulle have en holdning til, hvad Kidd var.”

”Desværre er folk jo sindssygt dumme. De har svært ved at adskille din person fra det, du laver. Folk tror stadig i 2015, at jeg er fra Nørrebro, at jeg går i Kappa-bukser, at jeg ryger hash. Ingen af delene passer. Det var alt sammen nogle æstetiske koder, som jeg benyttede mig af, men kun fordi det var griner. Men folk forstod ikke humoren. Måske burde jeg have taget en klovnehat på og stillet mig op og sunget ’Ik lavet penge’ i ’Live fra Bremen’. Men det gjorde jeg ikke. Det lider jeg stadig under i dag.”

Men så var der jo dengang, du live i Clement Søndag meldte ud, at du ikke ville lave musik mere, og fortalte Clement Kjersgaard, at den musik, du havde lavet, ikke var andet end en joke …

”Lige efter jeg havde været på hos Clement, tænkte jeg: ”Hvorfor sagde du det?” Det var min mening at prøve at forklare folk, at der var en masse skuespil i karakteren Kidd. Ligesom Mads Mikkelsen kan være enøjet viking, og Sean Connery kan være James Bond. Men jeg havde været i byen hele natten inden. Det var dengang, hvor jeg var glad for coke. Dengang, hvor jeg virkelig fyrede den af, fordi jeg var så forvirret. Så sad jeg pludselig der og tænkte på en million seere: Fuck.”

Så din plan fungerede ikke, da du sad i rampelyset?

”Det gjorde bare det hele værre. Det kan jeg se nu. Det førte ikke til noget.”

LÆS OGSÅ: Den her fyrs liv er med garanti federe end ditTing, der ikke fører til noget, var der i det hele taget masser af i Nicholas Westwood Kidds liv for et par år siden. Den ene uendelige bytur flød over i den næste. Og det var bare i hverdagene. Derefter kom weekenden med spillejobs, hvor der ikke var andet for end at drikke uoplagtheden væk. Og så forfra igen. Rusen blev meningsløs og selskabet tilfældigt.

”Jeg elsker at gå i byen, men det skal være positivt og med mennesker, jeg godt kan lide. På et vist tidspunkt havde jeg bare siddet for mange gange til en eller anden morgenfest, hvor solen er stået op, og alle omkring dig er for ristede på sprut, coke og mdma til at snakke sammen – de kan ikke engang finde ud af at prøve at komme i bukserne på hinanden, så ristede er de. Men det er svært at gå hjem. Også fordi du er bange for at møde nogen du kender på gaden.”

Ikke behov for at tælle streamingtallet længere
Nicholas Westwood Kidd er ikke blevet nogen afholdende engel i mellemtiden. Aftenen inden interviewet har han drukket vodka-drinks til klokken fire om morgenen, mens han var i studiet for at lave musik. Men tit foretrækker han at invitere folk til middag og drikke vin eller sidde på et værtshus og fortælle røverhistorier frem for at gå på klub. Samtidig prøver han at redefinere sig selv kunstnerisk. På sin nye ep bruger han aliasset Heimdals Sidste Vogter.

”Det har jeg haft brug for, så folk ikke forventer et nyt Fetterlein-nummer. Det sidste jeg har lyst til nu er at lave griner musik. Jeg har ikke behov for at tælle streaming-tallet længere. Lige nu kæmper jeg ikke for at lave det næste hit. Men jeg ved, at jeg har lavet den sygeste plade. Så det er bæredygtigt uanset hvad.”
  
Din sidste plade, ’Kiddæsancen’ …

”Den floppede fandme, hva?”

Hvordan havde du det med det?

”Den blev til på en meget rodet måde. Med flere forskellige producerteams, alt for mange mennesker ind over. Dårlig kommunikation med management. Da vi nåede deadline, opfattede jeg det ikke som et færdigt værk. Hvis ikke man selv forstår, hvad der sker, kan man heller ikke forvente, at lytterne forstår det. Men jeg tror, den kommer til at give mening senere. Der er nogle fucking gode numre på.”

LÆS OGSÅ: Morten Wammen: Bluffers guide til nattelivet lige nuKarakteren Kidd er dog ikke helt aflivet endnu, fortæller Nicholas Westwood. Mange weekender står han nemlig i Jylland og spiller de gamle numre klokken to om natten på et diskotek. 

Er det af økonomiske årsager?

”Ikke kun. Selvfølgelig er pengene sindssyge, men jeg synes, det er fedt, at jeg kan gå ind på en scene og spille ’Ik lavet penge’, og folk stadig laver mosh pit og går amok. Det er vildt, hvad de numre gør ved folk. Jeg elsker at gå på scenen og se folk feste,” siger rapperen, der dog foretrækker at holde sig backstage, når han har været ude på job. 

”Jeg vil gerne tale med fans. Men ikke klokken to om natten, hvor folk er på druk og har det for vildt. Der er ingen kontakt på det tidspunkt. Der ville jeg kunne snakke om lige så store og relevante ting med den her,” siger han og klapper på den uudpakkede vaskemaskine.

Han har lige sendt et billede af den til sin kæreste, der lige nu er forhindret i at deltage i indretningen af det nye hjem, fordi hun er i Nordthailand, hvor hun besøger nogle tekstilfabrikker for at lære om deres teknikker. 

”Det er ret vildt, at en bøvert-rapper som mig endte med at få fat på sådan en finkulturel pige. I begyndelsen prøvede vi at holde os fra hinanden, fordi jeg var så stresset, og hun lige var gået fra sin kæreste. Men vi kunne ikke lade hinanden være,” siger kunstneren tidligere kendt som Kidd.

”Nu har vi lige købt vores første hjem sammen. Det er stort. ”


LÆS OGSÅ: Nicholas Westwood Kidd: Det har jeg lært

LÆS OGSÅ: Fra Kælderen til DMA: Gør det selv-generationen dominerer den danske musikscene

LÆS OGSÅ: Trippet video: Er det en fugl? Nej det' Emil Stabil