Kulturnat i København: 5 ting, du skal lave (og 5 ting, du absolut skal undgå)
Foto: Michael Daugaard

Kulturnat i København: 5 ting, du skal lave (og 5 ting, du absolut skal undgå)

Kulturnatten er ikke kun pileflet og performancekunst. Der er også masser af muligheder for blandt andet at vinterbade, se Forsvarets kampkørertøjer og komme til litteraturarrangement med Brügger og Bertelsen.

Hvis du skal manøvre dig helskindet igennem en kulturnat i København, der vrimler med velmenende efterlønnere fra det grønne segment, handler det om forberedelse. Vi har samlet en håndfuld gode tilbud, og hvad du skal holde fra.

1. Det kolde gys

På Islands Brygge kan du blive kvikket op med en tur i det efterhånden efterårskolde vand og bagefter snuppe en tur i Sauna. Det skulle give dig nok endorfiner til at klare resten af nattens tilbud.

19:00 - 22:00
Sted: Havnebadet Islands Brygge
Islands Brygge 14
2300 København S

2. Christian Hjelm Solo
Sidste år udgav han sin fantastiske solodebut på dansk, og live giver han virkelig et godt show. Fang ham i Kulturministeriet, der i det hele taget er et godt sted at opholde sig denne aften.

19:00 - 19:30
Sted: Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K

3. Litteraturarrangement med Brügger/Bertelsen
I Jelveds hule vil de to herrer ifølge programteksten tager ’litteraturen under kærlig behandling’. Det er ikke helt klart, hvad det indebærer, men når man kender de to, bliver det ikke kedeligt.

18.30-19.30
Sted: Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K

4. Besøg FN Byen for første gang
Ved indsejlingen til Københavns Havn kan man se det flotte stjerneformede byggeri, der åbnede tidligere i år. Her holder blandt andet UNICEF og en lang række andre af FN’s udviklings-organisationer til, og man kan få en guidet rundvisning for hele familien.

18:00 - 23:00
Sted: UN City
Marmorvej 51
2100 København

5. Fyr den af med Forsvarsministeriet
På Holmen kan du se Redningsberedskabets HazMat-køretøj og deres nuklear-målebil. Man kan også opleve Rullemarie destruerer ’bomber’.

18:00 - 00:00
Sted: Forsvarsministeriet
Holmens Kanal 42
1060 Copenhagen

NÆSTE SIDE Fem ting, du absolut skal undgå til Kulturnatten

Hvis du skal manøvre dig helskindet igennem en kulturnat i København, der vrimler med velmenende efterlønnere fra det grønne segment, handler det om forberedelse. Vi har samlet en håndfuld gode tilbud og skimmet programmet for, hvad du skal holde dig fra. Vi anbefaler at gå i en bue udenom følgende:

1.’Nobody knows I’m a lesbian’

”En fotoudstilling og performance, hvor en lesbisk mand viser billeder og fortæller, hvordan det selvdestruktive ego tager overhånden over ens liv. I meget intim fem minutters performance, får du lov til at være helt alene sammen med performeren, hvor de dybeste hemmeligheder bliver fortalt, kun til dig.”

Det er ikke helt klart, hvad det egentlig indebærer at være lesbisk mand. Men vi vil i hvert fald foreslå, at man aftaler nogle helt klare regler, inden man går ind til den intime performance og lukker døren.

19:00 - 00:00
Sted: uKirke - Ungdomskirken på Vesterbro
Dannebrogsgade 53

2. Meditation t. midnat v. levende lys

”Økumenisk liturgisk meditation ved levende lys m. liturg, kammerkor og orgelimprovisationer.”

You had us at orgelimprovisationer.

23:45 - 00:15
Sted: Sankt Petri Kirke
Sankt Peders Stræde 2
1453 København K

3. Foredrag: Slug en orm og slip for allergi

”Indvoldsorm får de fleste til at rynke på næsen. Men den nyeste forskning tyder på, at bestemte orme har potentiale som medicin mod udbredte tarmsygdomme og allergi!”

Indvoldsorme. On a friday night. Nej tak.

19:00 - 23:00.
Kommentarer:
Starttidspunkt kommer senere på www.sund.ku.dk/kulturnat og www.kulturnatten.dk
Sted: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
Blegdamsvej 3B
2200 København N

4. Se en regnmåler

”Over hele landet er der opstillet nedbørsmålere, der automatisk kan måle mængden af regn og sne. Se og få forklaret, hvordan en nedbørsmåler virker.”

Vi forestiller os noget med en kop med en form for måleenhed på. Men det kan jo være, at det er en helt anderledes nervepirrende fortælling i virkeligheden.

18:00 - 00:00
Sted: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet
Amaliegade 44
1256 København K

5. Et hav af nyttige bakterier

”Hvordan får man fat på hav-bakterier? Og hvordan undersøger man, hvilke nye spændende, og nyttige, stoffer, de danner?”

Det er altid noget, at det er hav-bakterier.
 
19:00 - 19:20
Sted: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
Bredgade 40
1260 København K

FACEBOOK Bliv ven med Euroman
 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kunst og Drinks