Olenna Tyrell Diana Rigg

Se Olenna Tyrell-skuespiller som ung

Se billederne: Diana Rigg fra Game of Thrones har altid været smuk

Advarsel: spoilere forekommer.

Du kender hende sandsynligvis bedst som Olenna Tyrell.

Den britiske skuespiller Diana Rigg, som har lagt krop og stemme til en af Game of Thrones' mest populære karakterer, den aldrende matriark i Huset Tyrell.

Lige indtil episoden ’The Queen’s Justice’ fra den igangværende sæson, hvor den sarkastiske og skarpsindige strateg afgår ved døden.

Men Diana Riggs’ stjernestatus er langtfra ny.

Født i 1938 begyndte hun sin karriere på scenent hos The Royal Shakespeare Company i 1959.

Hendes charme og skønhed nåede ud til et bredt publikum, da hun i årene 1965-68 spillede agenten Emma Peel i BBC-serien ’The Avengers’, der ikke har noget at gøre med Marvel-filmene fra 2010’erne.

I 1969 blev hun ikke bare Bond-babe, men simpelthen James Bonds hustru, da hun i filmen ’Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste’ bliver gift med 007 i skikkelse af George Lazenby, som hun ses med herunder:

I 1994 modtog hun ordenen Dame Commander of the Order of the British Empire af Dronning Elizabeth, netop for tro tjeneste for fædrelandet.

Måske er det den opmuntring, der har gjort hende still going strong, Dame Rigg har i hvert fald uden kirurgi holdt sig smuk og karismatisk igennem alle sine 79 år. Her ses hun til et Award Show i 1996 i selskab med Sean Connery.

Her i forestillingen 'Misantropen' i 2002:

Og her i 2008 i en opførelse af Tjekhovs 'Kirsebærhaven'.

De seneste år har hun så fået endnu flere fans igennem sin medvirken i Game of Thrones. 

Men karrieren slutter ikke med hendes exit fra serien. Senere i år medvirker hun i Andy Serkis’ (mest kendt for sin rolle som Gollum) instruktørdebut, ’Breathe’.

"Jeg vil ikke på pension," sagde hun for et par år siden til The Guardian.

"Jeg går aldrig på pension. Det giver ingen mening at gå på pension."

LÆS OGSÅ: 'Get Out' er årets mest indbringende film

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen om dengang han var ved at få bank af Real Madrid-fans: "Jeg smadrede en flaske vin i hovedet på en af dem"

LÆS OGSÅ: Nattevagterne i Game of Thrones er iklædt Ikea-kostumer

Se, hvad vi ellers skriver om: Game of Thrones, Serier og HBO