Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Game of Thrones-kostumier har været en tur IKEA

Foto: HBO

Game of Thrones-kostumier har været en tur IKEA

Nattevagterne i Game of Thrones er iklædt kostumer fra IKEA

Jagten på det helt rigtige look til nattevagterne i tv-serien Game of Thrones førte kostume-teamet til det svenskejede varehus.

Selv store, etablerede tv-produktioner må en gang imellem ty til kreative løsninger for at kunne løbe rundt økonomisk. Heller ikke den populære serie Game of Thrones, der tidligere er blevet kaldt en af de dyreste tv-serier nogensinde, kan se sig fri for at måtte spare her og der, og sommetider er det kostumerne, der kommer under sparekniven.

Det afslører Michelle Clapton, der er chefkostumier på serien og har vundet tre Emmy-priser for sit arbejde i de første fem sæsoner, under en forelæsning på Getty Museum i Los Angeles. Her fortalte hun, hvordan dét at have begrænsede midler gør hende mere kreativ i forhold til de kostumer, hun udvikler - og brugte nattevogterne som eksempel.

“De her kapper er faktisk IKEA-tæpper,” sagde hun til publikum med henvisning til et billede af nattevagterne iført store, pelsede kapper.

 

 

Karakteren Jon Snow som nattevagt - og iklædt et IKEA-tæppe. Foto: HBO

Vil du selv gå efter det pelsede look her til efteråret, skal der dog lidt mere til end bare en smuttur til den nærmeste IKEA, forklarede Clapton.

“Vi klipper og former tæpperne, og så tilføjer vi nogle læderstropper. Jeg vil have, at publikum nærmest kan lugte kostumerne. Her voksede og frøs vi dem, så de blendede ind i landskabet,” siger hun under forelæsningen.

Du kan se resten af forelæsningen i videoen herunder: