Roskilde Festival er for mange et frirum fra den grå hverdag. En ventil, der lader os udleve vores syrede sider, så vi ikke møder på arbejde med en lolitadukke bundet fast til ryggen. Vi har mødt 10 dejlige damer, der fortæller om deres mærkeligste oplevelser på festivalen, og hvad de glæder sig til.

Frederikke Qvist, 23 år, studerer folkesundhedsvidenskab:

 

”Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde. Jeg arbejder i Pianobar, og det er bare vildt sjovt. Alle ens venner kommer forbi, og der sker hele tiden noget. Det er ret frygteligt at sige!”

”Det er mit ottende år i streg på Roskilde, så jeg har gjort nogle dumme ting. Men det dummeste må være sidste år, hvor jeg ankom om søndagen. Jeg ryger ikke normalt, men det gjorde jeg der, og så drak jeg en masse ølbong. Bagefter knækkede jeg mig i halvandet døgn. Jeg tror først, jeg var helt frisk om onsdagen.”

Sophie Drejer, 24 år, jurastuderende:

 

”Lad være med at slæbe! Køb tingene heroppe. Det nytter simpelthen ikke at slæbe længere. Man skal prøve at gøre Roskilde så let for sig selv som muligt.”

”Jeg har oplevet mange mærkelige ting. Så sent som i morges, da jeg spiste en brunchburger, så jeg en mand komme gående i en kjole med to babydukker bundet fast om hans mave. Så er man tilbage på Roskilde, ikke?”

Karoline Hansen, 26 år, netop færdigudannet socialrådgiver:

 

”For fire år siden var jeg til Roskilde for første gang. Den allerførste aften var jeg oppe at danse på et anlæg, men så faldt jeg ned og slog en stor flig af knoglen i min ankel. Men jeg blev og var på krykker en hel uge. Min fod var meget stor og meget grim.”

”Det klammeste på Roskilde er, når folk kaster vand på én, når man går forbi. Man ved aldrig, om det er vand eller pis.”

Mille Vang, 25 år, studerer sundhedsfremme på RUC:

 

”Jeg glæder mig allermest til, at vores event starter lige om lidt. Vi kårede Mr. Paradise i vores camp sidste år, og det var megasjovt, så nu skal han kåres igen. Sidste år vandt en australsk fyr, der ikke anede, hvad det var.”

”Jeg har været af sted i ni år, så jeg har lavet lidt af hvert. Det er en god idé at pakke i poser. Der var engang en fyr, der tissede på hele min rygsæk, og der havde jeg ikke pakket i poser. Men det gør jeg nu, så det både kan klare vand og urin.”

Sara Krog, 22 år, journaliststuderende i Aarhus:

 

”Den bedste koncert, jeg har været til på Roskilde, var med Veronica Maggio. Jeg så den med nogle gode veninder, som alle synes, hun er rigtig fed. Og så var det på Arena. Koncerterne er altid gode på Arena, fordi de er overdækkede.”

”Jeg glæder mig rigtig meget til at høre First Aid Kit på Orange og Fleet Foxes. Jeg har længe ledt efter en koncert med dem i Skandinavien, men jeg har ikke kunnet finde en.”

Karla Aljadi, 19 år, butiksassistent i Birger Christensen:

 

”For nostalgiens skyld glæder jeg mig mest til Bruno Mars, hvor man kan høre alle de gode gamle og synge med. Men også bare det gode vejr. De sidste mange år har det været så dårligt vejr.”

”Mit råd er: Vask hænder! Jeg synes, der er alt for få, der har håndsæbe med i deres taske og bare skyller deres hænder med vand. Det giver mig myrekryb.”

Josephine Sparsø, 19 år, receptionist:

 

”Jeg glæder mig bare til at være sammen med damerne. Vores camp hedder Pussycamp Dolls. Det har vi heddet siden 1.G, og den består af 12 dejlige damer.”

”Sidste år kom jeg hjem fra en koncert, klokken var lort om natten, og jeg var røvtræt. Så lå der tre fremmede fyre i mit telt. De havde ikke kunnet finde deres eget, og så tog de bare mit. Så sov jeg udenfor. Jeg skulle ikke derind.”

Yeva Pryslopska, 21 år, studerer østeuropastudier:

 

”Jeg glæder mig virkeligt meget til alle de kunstnere, der kommer. Specielt Eminem. Det er første gang, jeg er på Roskilde, så jeg skal møde en masse nye mennesker. Jeg arbejder her også, så der er god mulighed for at møde folk.”

”Dream City om aftenen holder virkelig fede fester. Jeg ved ikke helt, hvor jeg har været i går, men det var virkelig fedt. I aften skal vi til Sovjet-fest, hvor vi skal drikke en masse vodka.”

Charlotte Emilie Christensen, 25 år, læser til lærer:

 

”Det er mit syvende år på Roskilde. Den fedeste musikoplevelse var Arctic Monkeys. Både i 2010 og i 2012. Jeg har faktisk lige mødt dem. De kom tilfældigt ind på Farfar (en bar, red.) i København, så måtte jeg op og mingle lidt.”

”Mit life-hack på Roskilde er vådservietter. Og husk øl og smil. Det fedeste ved Roskilde er, at alle er søde og glade. Det er virkeligt ikke mange andre steder, man oplever noget lignende. Det er kun, når teltene skal op, at folk kan være lidt sure.”

Julie Krogh, 23 år, læser til ingeniør:

 

”Jeg glæder mig mest til at være sammen med mine venner, fordi jeg har boet i Odense de sidste to år. At være sammen med dem og høre en masse fede koncerter. Jeg er helt vildt spændt på The Blaze.”

”Jeg planlægger altid, hvad jeg skal have på de forskellige dage og lægger det i små poser. Så ved jeg præcis, hvad jeg skal have på hver dag, ellers kan man sidde i det varme telt i alt for lang tid. Læg dit telt i pavillonens skygge, så kan du sove to timer længere end alle andre.”

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Katrine Engberg

LÆS OGSÅ: 10 Kvinder vi kan li’ på NorthSide Festival

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Stephane Park