Jeg fik rollen i ’Stranger Things’ på to uger. Jeg havde lige taget kontakt til min nye agent, Lene Seested, og rollen som Kali i serien var den første castingvideo, jeg optog sammen med hende. Serien var rigtig stor i USA på det tidspunkt, men det var ikke gået op for mig, hvor stor den egentlig var. Jeg havde fået meget lidt information om karakteren, og jeg måtte stykke hende sammen selv. Det var som ét stort Sherlock Holmes-puslespil.

Da jeg fik at vide, at jeg havde fået rollen, var der en chauffør, der skulle hente mig. Han stod og ventede, mens jeg snakkede i telefon med instruktørerne, og jeg blev ved med at signalere til ham, at det kun ville tage to minutter mere. Da jeg lagde på, gav jeg chaufføren et kæmpe kram.

Silketop The Sophie til 1.100 kr.

Jeg tager noter om folk, jeg ser på gaden. Jeg kan godt lide at studere folks fysik og har også mit eget lille arkiv med billeder og videoer. Jeg har boet i San Francisco, der er en by med mange forskellige mennesker fra mange forskellige klasser, og jeg opsøgte de hjemløse, allerede fra jeg besøgte byen første gang. Jeg gik alene rundt med poser med snacks, som jeg delte ud til de hjemløse. Det var første gang, jeg rigtigt fik snakket med dem. Jeg var ikke vant til at se det her store skel i samfundet. Det fik mig til at føle mig magtesløs.

Mit værste karaktertræk er, at jeg er utålmodig. Min familie og min kæreste skal ofte minde mig om, hvor lang tid tingene normalt tager og huske mig på at sætte tempoet lidt ned og holde fri. Jeg har svært ved at holde ferie. I julen holdt jeg juleferie for første gang i fem år, fordi jeg altid har arbejdet eller fundet på noget, jeg bare skulle lave. Jeg har det fint med ferie, men når først jeg har sat mig noget for, har jeg det svært, hvis nogen siger til mig, at jeg skal lade det være. Man skal virkelig være tæt på mig for at overbevise mig om, at det er en god idé.

Linnea Berthelsen

Begyndte at spille skuespil i sine sene teenageår og optrådte første gang i kortfilmen ’Mirrors’ i 2014 og senere i science fiction-kortfilmen ’Natskygge’ i 2015. Hun har studeret på 15 East Acting School i London og blev i 2017 castet til rollen som Kali i anden sæson af Netflix-serien ’Stranger Things’, som i de første tre dage efter premieren havde mere end 15 millioner seere på verdensplan.

Det største turn-on ved en mand er selvironi. Så kan man meget bedre slappe af sammen. Jeg føler mig ikke perfekt på nogen måde og slapper fint af i det. Så det er rart, hvis han også kan slappe af i at være, som han er. Det viser en form for grounding, at man kan lægge en distance til sig selv.

Den værste date, jeg har været på, var med en fyr, der tænkte, at det var en god idé at invitere mig ud på indisk mad. Jeg er adopteret fra Indien, men prøvede først at spise indisk mad, da jeg var 19, og jeg har aldrig spist det uden at få det dårligt bagefter. Under daten blev han ved med at snakke om det her indiske mad, og jeg kunne høre på ham, at han havde nærstuderet ting på nettet – sikkert ud fra tanken om, at han kunne møde mig på et eller andet plan. Han forstod ikke, at jeg er så pæredansk, at det er til at brække sig over. Pludselig begyndte han at spørge, hvilket tøj jeg kunne tænke mig at blive gift i og viste mig billeder af en sari.

På daten snakkede vi også om andre ting end kultur, og det var sødt, at han prøvede at gøre sig umage, men efter to dage skrev han igen til mig og fortalte, at han syntes, at det havde været fedt, og at han var imødekommende over for ’min kultur’, som han kaldte det. Det endte med, at jeg måtte gøre det klart for ham, at jeg var ked af at skuffe ham, men at jeg altså ikke er særlig indisk, og at det bare ikke gik. Alt imens jeg lå og havde det virkelig dårligt over al den indiske mad.

Jeg er ret drenget i forhold til, hvor piget jeg kan se ud udadtil. Jeg er kæmpe fan af ’Star Wars’, ’Ringenes Herre’ og ’Jurassic Park’. Det er faktisk de eneste film, jeg tilbyder min kæreste, at vi kan se, hvis jeg ikke skal se nogle film i forbindelse med mit arbejde. Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide pigede ting, men jeg er nok overvejende mere til at klatre og blive beskidt end at ordne hår og være modebevidst. Mine venner kalder mig ’Spejder Sport’, fordi de synes, jeg ligner en spejder i mit normale tøj. Jeg går altid rundt med en kæmpe rygsæk med alle mine bøger og mapper og ser meget lidt feminin ud. 

Jeg blev tiltrukket af min kæreste, fordi han er skarp og dygtig til det, han laver. Hvis en mand ikke bryder sig om det, han laver, kan det godt være et turn-off. Så virker det som om, at han er lidt ligeglad med sig selv. Det er svært at sidde og være positiv, hvis man skal kæmpe imod en grundlæggende følelse af, at personen er ligeglad med sit arbejde. Jeg har mødt nogle fyre, som har sagt ’jeg laver det her, og det er skide kedeligt.’ Så ved jeg slet ikke, hvordan jeg skal føre samtalen videre.

Jeg griner højest af tør humor og tørre jokes. Hvis nogen siger en joke, er jeg typen, der lige sidder og tænker over den i 30 sekunder og så griner højlydt bagefter. Jeg kommer fra en meget jysk familie, og jeg er meget tæt på min far. Min kæreste siger altid, at vi har en inkarneret humor, fordi vi griner af de samme ting. Jeg har den samme humor som en 65-årig jysk mand.

Mit bedste råd til mænd er, at kvinder er lige så forskellige, som de er. Det gør mig i dårligt humør, når nogen er forudindtagede og mener, at fordi jeg er kvinde, kan jeg nok lide dét og dét. Spørg mig i stedet, hvad jeg synes. Jeg forstår ikke, hvorfor mænd skal gøre Playstation til en mande-ting. Jeg synes, det er hyggeligt at spille Fifa og drikke en øl. Jeg tror ikke på en polarisering af kønnene. Der er ikke så langt imellem os, som vi tror.

Tak til Skodsborg Kurhotel for lån af location.

LÆS MERE: En kvinde vi kan li': Cathrine Widunok Wichmand

LÆS MERE: En kvinde vi kan li': Selene Muñoz

LÆS MERE: En kvinde vi kan li: Katrine Wiedemann