Præsenteret af DuGlemmerDetAldrig.dk

Præsenteret af DuGlemmerDetAldrig.dk

7 ting vi skal huske at ønske os i år!

Klappen har det med at gå ned, når mor pludselig er i røret og afkræver dig årets juleønsker. I år er vi forberedte!

Det er som om, det altid kommer til os i løbet af januar; alle de ting vi skulle have ønsket os til jul. Så en regnfuld tirsdag morgen i januar, mens du cykler gennem byen i en gennemblødt jakke, slår det ned; Åh, for fanden da også - regnjakke!?! 

Men i år skal det være anderledes. I år skal vi være forberedte, når mor ringer og afkræver os julegaveønsker, hvorfor vi har lagt hovederne i blød med oplevelsessitet DuGlemmerDetAldrig.dk, der byder på både et væld af oplevelser og gaveønsker - fra whiskysmagning over faldskærmsudspring til Meyers bøf og bearnaisekursus.

Sammen med DuGlemmerDetAldrig.dk har vi her fundet frem til 7 ting, som helt sikkert skal på ønskelisten i år.

1. Stilsikkert dansk regntøj


Danmarks beliggenhed tæt ved store havområder betyder, at vi i snit har 121 nedbørsdage, men det er alligevel altid først, når vi i silende regn står fanget under et halvtag, at det går op for os, at vi mangler den der regnjakke. Det kan måske også skyldes, at regntøj normalt ikke er noget, vi forbinder med at være særligt smart eller moderigtigt. Den fordom har det danske regnjakke-brand, RAINS, dog fået skyllet godt og grundigt væk. Hos RAINS kan du ønske dig stilfulde regnjakker i lang og kort version samt en poncho. Derudover designer de også nogle virkelig stilfulde og regntætte rygsække.

2. Tre litterære klassiker fra 1950'erne.

Virkelig god litteratur kan sagtens stå distancen med selv den dyreste og mest velproducerede HBO-serie, og i 1950'erne blev der altså skrevet noget af vor tids allerbedste litteratur. Hvis de tre nedenstående bøger ikke allerede står i reolen, så er det bare om at få ønsket dig dem til til jul:

1. J.D. Salinger: 'Griberen i Rugen' (orig.:'The Catcher in the Rye', 1951)
J.D. Salingers ikoniske portræt af den rodløse teenager, Holden Caulfield, der flakker lidt beruset og fortabt rundt på Manhattan i halvandet døgn, mens han afskyer alt fra "phonies" (tænk ejendomsmægleren Jeppe K) over de voksnes verden til Jesus' disciple for blot at nævne få. En på én gang rørende, humoristisk og fantastisk bog.

2. Jack Kerouac: 'Vejene' (orig,:'On the Road', 1957)
Bogen kommer muligvis til at koste dig en roadtrip til USA. For når du har læst Kerouacs myteomspundne beat-klassiker om Sal og Deans amerikanske roadtrip med alt hvad dertil hører af sprut, damer, stoffer og pittoreske landskaber, så kommer du til at regne på, hvordan du nu får overbevist din bank om, at det er bydende nødvendigt, at du krydser USA i en gammel 1949 Hudson Commodore.

3. Vladimir Nabokov: 'Lolita', 1955
En bog om en ældre mands pædofile og sygelige fascination af en 12-årige pige er måske ikke det første, du har lyst til at fortælle mor, at du ønsker dig til jul. Men den stærkt provokerende roman er altså et litterært must-read om forbudte fantasier og følelser, fortalt gennem den patetiske skurks, Humbert Humbert, point of view.

3. Oplevelser

I julen 2012 stak oplevelsesgaverne for alvor af sted, hvilket måske skal ses i sammenhæng med oplevelsesgavens egentlige værdi. Her får du på én gang en oplevelse, der løfter dig ud af hverdagens trummerum, alt imens oplevelsen vil være noget, som I kommer til at snakke om fremover. Hos DuGlemmerDetAldrig.dk har man et væld af netop de uforglemmelige oplevelser. Vi har skrevet disse tre på vores ønskeliste i år:

1. Kør Ferrari
Få lov at brumme speederen i bund på en Ferrari 458 Italia. Du ledsages af en erfaren instruktør, som under omgangene på enten FDM Sjællandsringen eller FDM Jyllandsringen sørger for, at du får sat alle hestekræfterne i galop.

2. Bungyjump
Bungyjump behøver ikke kun være en polterabendsmetafor for ægteskab. Det er en oplevelse, der i den grad er værd at kaste sig ud i – både før og efter du skal giftes. Hos DuGlemmerDetAldrig.dk får du et fald på 69 meter udover vandet!

3. Hop i Kattegatcentret
I Kattegatcentrets 1,5 millioner liter store Oceanarium kan du få lov at dykke med stimer af hornfisk, makreller, slethvarrer, torsk og stør. Alt imens svømmer fem forskellige hajarter rundt i nabotanken. Kun adskilt af glasvæggen.


4. VR-brillerFra verdens allerældste underholdning til verdens allernyeste! Det er godt og vel 25 år siden, at Virtual Reality-guruen Jaron Lanier udtalte, at Virtual Reality ville erstatte fjernsynet. Den gang havde mange nok mest af alt et overbærende smil til overs for Lanier, inden man vendte sig om og så resten af 'Tilbage til Fremtiden' færdig. Men mere og mere tyder på, at Lanier får ret. Og det gælder ikke kun film og fjernsyn. Også inden for gaming er VR-brillerne i gang med at revolutionere. De kan fås både til smartphones og Playstation 4.

5. En gave, der glæder måned efter måned

Ja, lidt selvfedme skal der jo være plads til. Vi snakker selvfølgelig om et års abonnement på Euroman – Danmarks bedste magasin til mænd - i hele 2017.

Bestil abonnement her.

6. Køkkenkniven og den lille urtekniv

En god kvalitets-køkkenkniv er et must i enhver gastronomisk værktøjskasse – om du så er typen, der går til madlavning som en anden René Redzepi eller blot sætter en ære i, at kunne hakke forårsløgene ekstra fint. Tilføjer du en lille urtekniv til ønskelisten, så kan det ret beset ikke gå galt.

7. Glæd andre med din julegave
Men er der virkelig ikke noget, du mangler, eller vil du af princip bare helst styre udenom hele det der gaveræs? Fair nok, men her forslår vi så, at du lader andre og mindre heldige få glæde af din julegave. Vælg en sag du brænder særligt for. Dyr, børn, miljø, kulturliv eller noget helt femte - det er op til dig, hvem der skal have glæde af årets julegavebudget i stedet for dig.