Pernille Vermunds søn: ”Jeg har selvfølgelig lyst til at forsvare dig, når sproget bliver så grimt, som det var der” scroll-down

Pernille Vermunds søn: ”Jeg har selvfølgelig lyst til at forsvare dig, når sproget bliver så grimt, som det var der”

Pernille Vermund har tre sønner. Her fortæller to af dem – Viggo på 20 og Bjørn på 18 – om, hvordan det er at have en mor, som er politiker. Og en udskældt og til tider kontroversiel en af slagsen.

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: Marcus Trappaud Bjørn
Mennesker Euroman

Dette interview blev foretaget, inden Pernille Vermund 10. januar meddelte, at hun ville nedlægge sit parti Nye Borgerlige og melde sig ind i et andet borgerligt parti. En uge senere meldte hun sig ind i Liberal Alliance.

PERNILLE VERMUND STÅR I KØKKENET i sit gule bindingsværkshus i Snekkersten og brygger kaffe. Der er tændt op i pejsen for fuld udblæsning, og omkring den kendte politiker vimser hendes to ældste sønner, Viggo og Bjørn.

Viggo steamer mælk til kaffen, og da den er klar, viser Pernille Vermund vej til en grå flydersofa i den tilstødende stue. 

Her tager hun plads i smørhullet mellem sine to drenge. Vermund nusser dem i håret som det mest naturlige i verden, hvilket de tager imod lidt modvilligt, mens deres mor argumenterer for, at det der med at flytte hjemmefra bestemt ikke ER noget for hendes sønner. 

Det afviser de, selvfølgelig, og griner lidt. 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmark og Kærlighed