Slidstærkt efterår: 42 jakker, skjorter og striktrøjer

Slidstærkt efterår: 42 jakker, skjorter og striktrøjer

Aftenerne bliver kortere og koldere, og sommertøjet forlader butikshylderne. Det er alt sammen tegn på, at efteråret er på vej. Og dermed også tid til at skifte lidt ud i garderoben og klæde sig varmere på, så kulden og regnen ikke kommer som et chok.

Dette efterår står i naturens tegn. Tøjet skal kunne bruges ude i det fri, og derfor er jordfarver og denim dominerende. Samtidig er garderoben stadig meget klassisk med button-down skjorter, blazere og strik.

LÆS OGSÅ: Modeposten: København har fået to nye herretøjsbutikker, mens Wood Wood og Norse Projects leverer international klasse

Hver sæson henter vi nogle gamle klassikere tilbage, og til dette efterår er rullekraven for alvor vendt tilbage i modebilledet. 

Euroman.dk har kigget de mange nye efterårskollektioner fra de dygtigste danske og internationale designere og udvalgt 42 jakker, skjorter og striktrøjer.Soulland Neatherall Shirt til ca. 1.300 kr.

Soulland er mestre i at give det klassiske lidt kant, hvilket denne skjorte et godt eksempel på. Det viser samtidigt et billede på en af efterårets tendenser. 


Maison Kitsuné Teddy til ca. 1.800 kr. 

Baseballjakken var meget fremme i foråret, men tendensen fortsætter heldigvis lidt endnu. Denne jakke er perfekt til det tidlige og varme efterår. Wood Wood Jaques turtleneck til 1.000 kr. 

Grundlægger og chefdesigner Karl Oskar var allerede ude sidste år og fortælle danske mænd, at de bør investere i rullekraver, og gå med dem i stedet for skjorter. Det er han dog ikke ene om at mene, de fleste modehuse satser på rullekraver til efteråret.

LÆS OGSÅ: 13 nordiske mærker du bør kendeAMI Denim Jacket til ca. 1.865 kr. 

Denim kommer til at fylde rigtig meget i efteråret, så det er bare om at finde jeans og denimjakker frem igen. Til dem, som har slidt sit denim helt ned, er denne jakke fra franske AMI et oplagt efterårskøb.  Han Kjøbenhavn Tapered Heavy Stone til 1.000 kr. 

80’ernes stonewash er tilbage på jeansne. Zara Sweatshirt til 199 kr. 

En god basis sweatshirt til efterårsgarderoben. Armoire officielle Mark Alpaca Knit til 1.800 kr.

Kvalitet er nøgleordet for Armoire officielle. De laver miljøvenligt og tidsløst design, og går meget op i metervarerne. Denne sweater er lavet i Peru og består af en blanding mellem linned og alpaca-uld (et langhåret dyr, som er i familie med lamaen). Rains Long Jacket til 699 kr.

Det regner meget i Danmark om efteråret, hvilket også er en af grundene til Rains store succes. Den moderigtige regntøjsproducent har til dette efterår leget med nogle nye farver på deres meget populære lange jakke. Han Kjøbenhavn Bankers Trench Coat til 3.500 kr.

Selvom denim og jordfarver er dominerende dette efterår, kan man stadig godt pifte sit outfit lidt op med nogle farver. Han Kjøbenhavn er altid gode til at sætte gang i deres ellers rimelig simple designs. COS Wool Melange Trousers til 750 kr. 

De skræddersyede bukser hører stadig hjemme i hverdagsgarderoben. Men gør dem lidt mere efterårsagtige med uld og tekstur i de grå eller brune farver. Norse Projects Falki Zip til 1.800 kr.

Norse Projects er blandt de mange mærker, som har kastet sig ud i cardigans til dette efterår. Her med deres eget bud på trøjen med morfar-rygtet, der er lavet i merino uld, har lynlås og en længere bagdel. Selected Homme rullekrave til 399,95 kr. 

Selected Homme laver masser af anbefalesværdigt tøj til gode priser. I samme kategori ligger denne rullekrave, hvis spil i strikken giver en fed detalje. 
Acne Studios Sune big ch aqua blue til 1595 kr. 

Flere danske designere tror på tern til næste sommer, men svenske Acne er typisk lidt foran alle andre i Skandinavien. Og hvis det er tern, som Acne laver, så skal ternene være velkommen tilbage i modebilledet. Soulland Rajnai Shoe til ca. 2.050 kr. 

Alle mænd burde eje et par broque sko. Hvis man er bange for, at det bliver for pænt og klassisk, er Soulland gode til at gøre deres sko mere afslappede skabe en sneakers følelse. Maison Kitsuné Tee Parisien til ca. 450 kr. 

Maison Kitsuné laver typisk parisisk herretøj; klassisk, der er præget af de nyeste trends. Og så er kvaliteten på deres tøj altid høj. 
Won Hundred Lango AOP til 800 kr. 

Sweatshirts er tidsløse og bliver lavet hver eneste sæson. Det eneste, som varierer er hvilke farver, mønstre og print, der er moderigtige. Won Hundred tror fortsat på sort og hvidt og grafisk print.  
Brooks Brothers striped cotton pyjama set til ca. 940 kr. 

Hvorfor ikke sove velklædt? En lækker pyjamas er den perfekte selvforkælelse til de koldere og mørke aftener og nætter. ZARA Oversize frakke til 699 kr. 

Formerne løsner op til dette efterår, og det er meget tydeligt på overtøj. Den mest populære coat til efteråret er lavet i uld med bløde skuldre, der lige falder ned fra skulderen og giver et oversized look.Mads Nørgaard Street Denim Shirt Sal Blue Wash til 800 kr. 

En helt traditionel denimskjorte. Klassisk Mads Nørgaard. Norse Projects Bjarki Mixed Stitch til 150 kr. 

Nu er det snart ved at være for koldt til de italienske sokker (bare tæer), og generelt kan et par lækre uld sokker redde selv de vådeste og mest blæsende novemberdage. Akins Hat til 999 kr. 

Hvis du tør, kan du altid bære hat til. To unge danske studerende har lavet deres eget hattemærke, som de har været dygtige at få ind hos butikker som Storm, S.T. Valentin og Dr. Adams. 
 


Stutterheim Large Stripe til ca. 1.975 kr. 

Hvis du er på udkig efter en regnjakke, der holder dig 100 procent tør, og desuden holder resten af dit liv er en jakke fra svenske Stutterheim det helt rigtige valg. Lacoste Live Graphic Jacquard Polo til ca. 860 kr. 

Lacoste har fået sin renæssance, og det samme fik poloen i foråret. De er begge to stadig populære i efteråret. COS Raised Jacquard Jumper til 650 kr. 

Naturfarverne er i højsædet hos COS dette efterår. De har dog skruet lidt op for farven på denne lækre bommuldsstrik, som giver en god kontrast til sæsonens mere afdæmpede farver.Matinique Douglas Blazer til 1.999 kr. 

Alle mænd bør give sig selv en dobbeltradet blazer. Den er meget oppe i tiden og så tilføjer den ekstra række knapper noget helt unik til det formelle look. Det er bare en fed jakke.  Martin Asbjørn Tristian Bomber Green til 1.600 kr.

Den talentfulde danske designer Martin Asbjørn er glad for bomberjakken, som han har kombineret med en baseballjakke. To jakker der aldrig uddør. Our Legacy Turtle Neck Experienced til 650 kr. 

Minimalistiske Our Legacy er garanti for høj kvalitet. Bær denne behagelige og afslappede rullekrave under din blazer eller bomberjakke. Royal Republiq Spartacus Sneaker til 1.200 kr. 

Ikke så mange dikkedarer. Bare en helt sort lædersneaker med lakket overflade, som kan bruges hele efteråret. Ralph Lauren Denim & Supply Cotton Poplin Workshirt til ca. 520 kr.

Efterårets denim og arbejdstøj kan ikke kun bruges ude i det fri, men i lige så høj grad inde i byen.Weekday Sharp Fresh Blue til 400 kr.

Weekday har lavet en kollektion, som de kalder for #Sustainabledenim. I denne kollektion kan man blandt andet få disse jeans, som er lavet i 100 % organisk bommuld. Mads Nørgaard Andrew Scarf til 500 kr. 

Vi satser på, at vi skal vente længe på kulden, men når den kommer, er det godt at være forberedt. Mads Nørgaards uldtørklæde klør ikke og kan bæres til både dit jakkesæt og træningsbukser. Our Legacy DB Uniform Jacket til ca. 4.180 kr. 

Fårepelskraven på jakkerne er meget udbredt denne sæson. Noget som Our Legacy også har taget til sig. Her med en lækker frakke med dobbeltradet lukning. Soulland Brother Play T-shirt til 700 kr

Efteråret er fyldt med farver. Tag bare ud i naturen og kig rundt. Soulland hiver mange af årstidens farver ind og giver dem frit spil på denne nye polo.

LÆS OGSÅ: De 11 bedst klædte sportsstjerner i verdenWon Hundred Shady til 800 kr. 

Selvom flere modehuse har fremvist bredere bukser, så hænger de stramme og smalle jeans stadig på. Og med et par sorte jeans går man aldrig galt i byen. Thom Browne Shirt til 2.899 kr. 

Også den dygtige amerikanske designer Thom Browne vil se tern til dette efterår. Hans skjorter ligger klart i den dyre ende, men det er de små detaljer og det utroligt gennemarbejdede produkt, man betaler for. Vil man gerne have en skjorte, der holder i lang tid, så invester i Thom Brownes. Nudie Jeans Lenny til 1900 kr. 

Denimeksperterne fra Nudie Jeans er selvfølgelig også klar med en denimjakke til efteråret. Kaibosh x A Question Of Heavy Questions til 850 kr. 

Solen skinner heldigvis også om efteråret og norske Kaibosh laver finurlige solbriller, som skiller sig lidt ud fra mængden. Og så er de også til at betale.Gant Rugger The Zipper Ribbed Cotton-Blend Cardigan til ca. 1.265 kr. 

Fortaleren for den preppy-stil har selvfølgelige også kigget på cardiganen. 


 
New Balance sneaker til 1.000 kr.

New Balances helt nye bud på en efterårssneaker. Acne Studios Aron J Tweed Grey Melange til 3.895 kr. 

Tweed hører sig til om efteråret. Det kan betale sig at investere i en kvalitets blazer, da du kan gå med den i rigtig mange år frem.Weekday Turtle Is Tee til 150 kr.

Den hvide rullekrave passer særligt godt under en sort blazer og gerne sammen med et par sorte lædersko. A.P.C. Saylor sweater til ca. 2.100 kr. 

Sømandsstriber holder altid. 

LÆS OGSÅ: De danske modechefer: Sådan bliver moden til næste sommer

LÆS OGSÅ: 12 pæne ure til under 2500 kroner

LÆS OGSÅ: Guide: De 10 bedste netbutikker til herretøj

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil