Godmorgen. Så er det tid til en nærende morgenpost, der er fyldt med vitaminer. Jeg synes ikke rigtig, internettet har været så gavmildt med sjove ting det seneste døgn, så dagens morgenpost er ikke lige så hårdtpumpet med vitaminer, som man kunne drømme om. Men mon ikke der er noget sjovt alligevel? Kig med her:

_______________




Jeg snakkede med en kvinde fra El Segundo i går og det var selvfølgelig umuligt ikke at have A Tribe Called Quest kørende i hovedet samtidig.

_______________




Thank You for Being Expendable

"Years after I first returned from Iraq and started having thoughts and visions of killing myself, I’d call the Department of Veterans Affairs. They always put me on hold. (...) Before, I thought it was a miracle that I survived the Iraq war. Now I’m thinking it’s a miracle I’m still alive after dealing with the V.A. for so long."

En kort men skræmmende artikel fra New York Times om krigsveteraner, der ikke bliver behandlet ordentligt, når de vender hjem fra slagmarken. Jeg ved ikke nok om, hvordan situationen er i Danmark, men jeg håber ikke, det er ligeså grelt som i USA. Jeg kan i øvrigt anbefale at se Errol Morris' 'The Unknown Known' om Donald Rumsfeld og hans rolle i krigene. Næsten uden hjælp fra Morris formår Donald Rumsfeld at tegne et billede af sig selv som en helt igennem kynisk og overmåde usympatisk mand, der ikke har reflekteret det mindste over den katastrofe, Irak-krigen var.

_______________




Der har åbenbart været mangel på cordovan-læder (en type af læder, som man får fra hestens bagdel). Leverandørerne kan ikke levere til producenterne, og resultatet er ventetid på op til et år hos for eksempel Alden, som har lavet støvlerne ovenfor. Folk undrer sig over, hvorfor der er mangel på læder: Nogle tror, der er gået spekulation i det. Andre tror, kineserne er stukket af med det hele. Men forklaringen er, at vi ganske enkelt ikke spiser nok hestekød som tidligere (og de to ting skal selvfølgelig følges ad), og ikke mindst hestekød-skandalen, hvor folk uden grund vendte sig helt mod hestekød i et stykke tid. Wall Street Journal har en interessant lille sag om det.

_______________




Frank Lloyd Wright Tried to Solve the City

"Frank Lloyd Wright hated cities. He thought that they were cramped and crowded, stupidly designed, or, more often, built without any sense of design at all. He once wrote, “To look at the plan of a great City is to look at something like the cross-section of a fibrous tumor.” Wright was always looking for a way to cure the cancer of the city. For him, the central problem was that cities lacked essential elements like space, air, light, and silence."

Interesting. Hvis jeg skulle til New York i nær fremtid, ville jeg tjekke MoMA's udstilling om Frank Lloyd Wright og han forhold til byer.

________________




Home is where you park it. Det ligner en dejlig fotobog af fotografen Foster Huntington, der har rejst og rejst og rejst og fotograferet vans og campere. Tjek også bloggen Van Life, der nok skal tænde din eskapisme-gnist.

______________




Ghost Estates. Fotograferet i det nordlige og vestlige Irland, hvor boligboblen sprang i 2008 og ufærdige huse stadig står. 'Ghost estates' er et område, hvor over halvdelen af bygningerne står tomme eller ikke er færdigbyggede. Deprimerende.

______________




Så kan du godt få læsebrillerne på. Conor Friedersdorf har fundet over '100 fantastic pieces of journalism' fra 2013 (jeps, et halvt år senere end alle de andre 'best of'-årslister, men who counts). Der er virkelig meget god læsning i den stak.

______________




I 1946 lavede Disney en animeret film på 10 minutter, der fortalte The Story of Menstruation. Filmen blev vist til 105 mio. amerikanske skoleelever i deres 'health education class'. Stærkt!

______________




Ny rekord: Arby har lavet en reklame for deres beef brisket sandwich. Den varer 13 timer og viser hele hvordan sådan en steg skal tilberedes fra start til slut.

_______________




Verdens dyreste Rolex er netop blevet solgt. Det er fandme også flot og spektakulært, men jeg ved dog ikke om 1.2 mio. dollars er en pris for mig.

_______________




Alright, så har jeg ikke mere for i dag. Jeg er tilbage i morgen igen. Indtil da må du passe på dig selv.