Se Mikael Bertelsens ansøgningsforløb til TV 2 Fri

En række amatørvideoer optaget i Mikael Bertelsens sommerhus er dukket op på Facebook over de sidste par uger. Tilsyneladende udgør videoerne til sammen et uopfordret ansøgningsforløb, hvor Bertelsen byder sig til som studievært med praktiske tips og tricks til TV 2-kanalen Fri.

Vi har spurgt Mikael Bertelsen, hvad meningen er.

”Det startede, da jeg var i sommerhus, og jeg en dag var ude at købe nogle kartofler på en bondegård, hvor han gav mig et fiskenet, som jeg kunne bruge til at rense dem i. Og det var jeg meget begejstret for,” siger Mikael Bertelsen, der lavede denne video for at demonstrere, hvor rene kartofler kan blive, hvis man lige har et fiskenet ved hånden.Mikael Bertelsen fortæller: 

“Det var den første video, vi lavede i en serie af film, der alle sammen indeholder et fif, man kan bruge til noget.” 

”Min datter filmer meget. Og min datters mor var ude at rejse, så vi begyndte at lave de her TV 2 Fri-videoer, som vi sendte hende som hilsner. Vi er meget produktive. Jeg vil tro, at vi lavede 50 på en dag.”

”I mange år har jeg lavet meget professionelt tv, så jeg synes, det er lidt sjovt at se, hvad folk kan gøre selv. Den demokratisering af medierne, der er sket, hvor alle kan have deres egen tv-station, avis og så videre. For eksempel mødte jeg for nylig et par 12-13-årige piger, der lærer folk at lave fletninger og har deres egen YouTube-kanal. De har 80.000! følgere på Instagram. Det er det dobbelte af, hvad der er på ’Deadline’ på en god aften.”

”Derfor syntes jeg, det var sjovt at prøve at lave noget amatør-tv. Men samtidig er det lidt en pastiche på folk, der har deres egne tv-kanaler, fordi jeg stadig bakker op omkring, at det kræver noget budget og talent at lave rigtigt fjernsyn,” siger Mikael Bertelsen, der efter at have lagt sin første video op på Facebook senere delte disse råd til hundeopdragelse på sin Facebook: Når man ser de film, du har delt, kunne man få det indtryk, at du sender en sviner af sted til TV 2 Fri?

”Jeg tror, folk selv læser ind i det, hvad de har af præferencer. Jeg har aldrig set TV 2 Fri, så jeg ved ikke, hvad det er. Det var en ren tilfældighed. Jeg har ikke på nogen måde noget at udsætte på dem.”

”Faktisk vil jeg sige, at når man selv arbejder med noget, som forsvinder ud i den blå luft bagefter, kan det være enormt rart at lave noget, som man bagefter kan betragte og føle er blevet færdigt og sømmet sammen, derfor er jeg faktisk enormt glad for sådan nogle gør det selv-ting,” 

”Når mange emner bliver for komplicerede at forholde sig til, så tager folk nogle meget enkle, tætte ting til sig, som for eksempel en rose eller en kartoffel.”

”Sådan har jeg det jo også selv. At jeg bare har lyst til at gå ind i et rum, hvor der ikke findes IS og Syrien og fly, der falder ud af den blå himmel,” siger Mikael Bertelsen, der over et par videoer delte et avokadotrick med sine følgere på Facebook:

Men den her story-telling, der går igennem videoerne, hvor du ansøger om en plads hos TV 2 Fri, hvordan opstod det?

”Det var tænkt som mit comeback på en eller anden måde.”

Og hvorfor skulle du have brug for det?

”Nå, jo, nu er jeg jo chef og ikke i berøring med produktion direkte. Det er noget, jeg skaber gennem andre. Så tænkte jeg, hvis jeg skulle have en ny tur i manegen, så kunne det godt være med det her. Tidligere har jeg mest lavet ting i et studie, hvor jeg nærmest ikke har nogen underkrop.”

”Og så havde jeg et par ugers ferie. Det har jeg det virkelig svært med. Så på den måde fik jeg noget fra hånden.”

”Men det er jo rent skruebrækkeri. For hvis man kan lave 50 små videoer på en dag, så kommer dem, der arbejder på TV 2 Fri på arbejde til næste budgetforhandling.”Om klippet ovenfor fortæller Mikael Bertelsen:

“Jeg havde fået de her afghanske roser og var meget frustreret over, at alle knopperne var blevet spist af dådyr, da jeg havde været væk en uge. Så sad jeg hos frisøren, hvor en ældre dame kom ind og spurgte, om hun måtte få noget hår. Det syntes jeg var enormt mærkeligt, indtil hun forklarede, hvad hun skulle bruge det til.”

”Jeg kan så ikke lide at bruge menneskehår, men bruger hundehår i stedet,” siger mediechefen, der ikke i denne omgang kan se sit ønske om at få noget mere produktionsmæssig jord under neglene imødekommet.

I hvert fald ikke hos TV 2 Fri, der ifølge Mikael Bertelsen selv har sendt ham dette brev: ”Ja, drømmen er bristet,” siger Mikael Bertelsen.
 
”Jeg kender mediebranchen, og det er en pæn måde at sige: Vejet og fundet for let.”

”Rent dramaturgisk er det her jo noget, der skal slutte, inden det overhovedet er kommet i gang. Det var en sommerferieflirt.”

”Jeg havde ellers også et tip til, hvordan man kan rense sin tagrende med et sjippetov. Men det har jeg besluttet ikke at dele med nogen nu.”