Russell Brand: Politikere er svindlere og løgnere

Russell Brand: Politikere er svindlere og løgnere

Den britiske komiker Russell Brand har kastet sig ind i en kampagne for at få folk til at holde op med at stemme, smide politikerne på porten og gøre op med elitens udnyttelse af folket. Hvis Occupy-bevægelsen manglede en karismatisk leder-figur, har den måske fået det her.

Da det britiske magasin New Statesman bad den kontroversielle skuespiller og komiker Russel Brand om at være gæsteredaktør, havde de formentlig ikke helt forestillet sig, hvad det kunne sætte i gang. For Russel Brand gør ikke noget halvt. Han nøjes ikke med at ønske små ændringer i den politiske debat. Han vil have revolution med alt, hvad det indebærer af nedrivning af gamle systemer, grådige virksomheder og magtfulde eliter.

Han har aldrig selv stemt til et valg, og han råder alle til at følge hans eksempel.

”Jeg ved, at mine bedsteforældre kæmpede i to verdenskrige (og ved en World Cup), for jeg kunne få retten til at stemme. Men de altså blev narret. For mig er der ingen grund til at stemme. Billy Connolly sagde: "Du må ikke stemme, det opmuntrer bare politikerne.’"

I et nyt interview med BBC uddyber Russell Brand sine tanker, hvor han også giver sin støtte til Occupy Wall Street-bevægelsen. Se interviewet her:

Russel Brand har endnu ikke helt færdiggjort sine tanker om det Utopia, han vil have i stedet for den nuværende verdensorden. Men det skal være en slags socialistisk system, der gør opgør med ødelæggelsen af miljøet og den økonomiske model, hvor de 300 rigeste i USA har det samme som de 85 millioner fattigste.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stand-up