Sjældne biler
Foto: Gooding & Company

Sjældne biler

En sjælden Jaguar D-Type er sat til salg for 62 millioner kroner

Der findes kun to biler af denne slags i verden - og nu kan den ene blive din.

Nu har du mulighed for at sætte 2018 i gang med manér ved at gøre dig et særdeles ekstraordinært køb. En sjælden Jaguar af modellen D-Type fra 1956 er nemlig netop kommet på auktion - og bilens eksklusivitet kommer med stor sandsynlighed også til at sætte sit aftryk på salgsprisen.

Jaguaren er en af i alt kun to røde D-Type-modeller i verden, og auktionshuset Gooding & Company har vurderet den til en pris på mellem 62 og 74,5 millioner kroner. Tidligere ejere af bilen tæller alt fra Led Zeppelins manager Peter Grant til de professionelle racerkørere Peter Blond og Jean Bloxham samt super-samleren Roger Willbanks.

D-Typen, der kan opnå en topfart på 273 km/t, bliver ofte betragtet som en af de mest bemærkelsesværdige biler i racerhistorien - og det var biler af netop denne type, der vandt 24-timers løbet i Le Mans i 1955, 1956 og 1957. Den røde D-Type, der netop er kommet til salg, har desuden indgået i adskillige racerløb mellem 1956 og 1961, herunder Snetterton National i 1956, hvor den sikrede føreren en førsteplads.

Selvom prisen virker svimlende høj, kommer den røde D-Type næppe til at sætte rekord, når den auktioneres væk 20. januar. Forrige år blev den 1955 D-Type, som vandt Le Mans i 1956, nemlig auktioneret væk af auktionshuset Sotheby’s for hele 135,2 millioner kroner, hvilket gjorde den til den dyreste britiske bil nogensinde solgt på en auktion.

Du kan læse mere om den røde D-Type og se flere billeder hos Gooding & Company her.

LÆS OGSÅ: Tesla bekræfter: Der kommer snart en pickup

LÆS OGSÅ: Nu kan du købe sportsvognen fra ‘The Fast and the Furious: Tokyo Drift’

LÆS OGSÅ: Richard Hammond: ”Vi bruger biler til at fortælle en historie om, hvem vi er”